fredag 28 augusti 2009

Bloggen Ombilda Linjalen!

Bloggen startades den 21 mars. Sedan dess har den besökts över 12.000 gånger. Det har skrivits över 600 kommentarer.

Jag vill tacka alla som besökt bloggen, länkat till den, satt upp lappar och läst och skrivit kommentarer. Tillsammans gjorde vi den till en plats där vi som var positiva till ombildningen ocensurerat kunde föra fram våra åsikter.

Vi har gått miste om vårt livs chans, men det finns mycket positivt kvar. För egen del har jag träffat massor av härliga, engagerade och trevliga människor som jag förmodligen aldrig kommit i kontakt med om det inte varit för ombildningsprocessen. Vi gjorde vårt bästa, och det räckte inte ända fram. Men vi gjorde det tillsammans, och kontakterna har vi kvar trots att vi inte nådde vårt mål. Det är i sig en seger.

Bloggen kommer att finnas kvar så länge den har besökare och det skrivs kommentarer. Det är väl ganska troligt att det kommer att handla mer om var vi ska har våra pubaftnar än om marknadshyror framöver, men det finns naturligtvis utrymme för båda delarna.

Tack än en gång till alla som hjälpt till att göra bloggen intressant. Och tack till värdparet B. som bjöd in till fest efter stämman och tillsammans med alla trevliga besökare gjorde avslutningen på stämmodagen till något väldigt positivt.

Det finns naturligtvis mycket känslor och tankar som behöver ventileras efter stämman. Fortsätt gärna göra detta under tråden "Resultat" eller under någon annan passande rubrik.

Trevlig helg på er, vi ses!Markus

54 kommentarer:

 1. Det är tragiskt vilka dåliga "Vinnare" de är. De fortsätter med sin hets och mobbing av styrelse och oliktänkande. Det är smutsigt och äckligt.

  SvaraRadera
 2. Grattis fastighetsägare! Nu får ni höja hyrorna.

  (Artikel från Stockholmsvänstern. Om den verklighet vi nu går mot)

  http://www.stockholmsvanstern.se/2009/05/20/grattis-fastighetsagare-nu-far-nu-hoja-hyrorna/

  Återigen kan fastighetsägarna hösta in en seger: man har nu fått Hyresgästföreningen med på att föreslå nu ett nytt system för att sätta hyrorna i Stockholm, där lägesfaktorn ska få ökad betydelse.

  Det är alltså inte fastighetsägarens kostnader som ska avgöra hyresnivån, utan läget och trivselfaktorer” som “charmiga planlösningar” - eller med andra ord marknadsvärdet på lägenheten.

  Det är väl ingen som tror att man i stället kommer att sänka hyrorna i andra delar av staden. Med 270 000 personer i bostadskön är det säljarens marknad som råder.

  De allra flesta privata fastighetsägare i Stockholm äger dessutom bara enstaka fastigheter, varför det inte är aktuellt att jämna ut kostnader mellan olika fastigheter.

  De kan utan motprestation göra kraftiga höjningar av hyrorna och stoppa kraftiga vinster i fickorna.

  Förlorarna är hyresgästerna, alla som behöver en bostad och alla stockholmare som inte
  vill ha en helt segregerad stad.

  Grattis alla "rädda" i linjalen!

  SvaraRadera
 3. Jag saknar helt förtroende för Rädda Linjalen -folket som nu ska föra vår talan mot Stockholmshem. Att ha förtroendevalda som hyllar stockholmsmodellen och höga hyror i innerstaden är helt groteskt! Hur tusan kunde de bli valda och hur avsätter man dom enligt stadgarna?

  SvaraRadera
 4. Arg hundägare:

  Bli medlem i hyresgästföreningen om du inte redan är det.Sen får du gå på möten och ställa oss i styrelsen mot väggen. Tänk på att innan man "avsätter" en styrelse bör var beredd på att själv ta på sig arbetsuppgifter i föreningen.

  Den nuvarande styrelsen valdes på LH Linjalens årsmöte i mars. Mötet gick lugnt och städat till och ingen har så här långt ifrågasatt att valen gick rätt till. Bland mötesdeltagarna återfanns för övrigt två ledamöter ur Brf-styrelsen. Mer information återfinns i årsmötesprotokollet som du kan få en kopia av om du hör av dig till styrelsen.

  Att ledamöter i LH Linjalens styrelse skulle "hylla Stockholmsmodellen och höga hyror i innerstaden" är ett påstående som du gärna får utveckla lite närmare. Vore för övrigt bättre om du skrev under eget namn eftersom antalet "arga" hundägare är rätt begränsat i Linjalen.

  Lycka till!
  Olof Fryklöf/ Rädda Linjalen och ledamot i LH Linjalens styrelse

  Markus:
  Jag gillar den höga kvaliten på de kommentarer du tar in.

  SvaraRadera
 5. Bilhandlar-ombudsman Terje3 september 2009 09:23

  Hyresgästföreningen får "klippa" och "fixa med skatten". Men när det gäller vanligt folk så beteer de sig annorlunda.

  Vanligt folk skall hålla sig passiva och vara duktiga-tysta-passiva medlemmar. Det är bäst för föreningen. De skall inte göra "klipp" på sitt boende eller få en bättre boendemiljö.

  Hyresgästföreningens skatteklipp på Zennströms ö

  "Hyresgästföreningens ordförande Barbro Engman (bilden) säger dock till tidningen att kritiken 2007 gällde att förfarandet underlättade ombildning av kommunala hyresrätter till bostadsrätter."

  http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2009\09\03\350864&sectionid=Ettan

  SvaraRadera
 6. Hyresgästföreningen "trixar och fixar" med skatten. 40 -persone arbetslösa.

  Så gör de när det gäller dem. Men för andra har de en helt annan moral - till exempel er som vill ombilda.

  http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2009\09\04\351130&sectionid=Dinapengar

  SvaraRadera
 7. Majoritet tror på stigande bopriser
  Publicerad: 7 september 2009

  Andelen hushåll som räknar med stigande bostadspriser under det kommande året har vuxit till 53 procent, jämfört med 41 procent för en månad sedan. Det visar den senaste boprisindikatorn från bankkoncernen SEB.

  http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_3479567.svd

  SvaraRadera
 8. Bernard hausse. jo,jag läste den artikeln men svenskan har tidigare i veckan haft andra artiklar också där även bankerna betonar allvaret i att göra en ordentlig kalkyl innan köp. dvs realistisk.

  SvaraRadera
 9. Bernard:
  Vad vill du att vi ska göra? Gråta över spilld mjölk! Nu gäller det att bygga upp en stark bostadsrättsförening så vi kan vinna när chansen förhoppningsvis återkommer efter nästa val.

  Jag har en del kontakter inom moderaterna som är övertygade om att det blir så vid en borgerlig valseger. "Stoppet" är troligen bara tillfälligt och valtaktiskt motiverat. Glöm inte att ombildningar är en mycket god affär för kommunen. Det är bara att se skillnaden på taxeringsvärdet och prislappen vi fick.

  SvaraRadera
 10. Mångårig misskötsel stoppar lokal förening 2009-09-08

  Den nuvarande styrelsen för Hyresgästföreningen Lerum har fråntagits sin beslutanderätt. Det mycket ovanliga beslutet som fattats av Hyresgästföreningens förbundsstyrelse beror på att styrelsen under flera år haft för liten utåtriktad verksamhet i förhållande till de pengar som använts.

  - Vi kan inte acceptera att en föreningsstyrelse huvudsakligen använder medlemmarnas pengar till intern verksamhet, säger Sven Carlsson, ordförande i regionstyrelsen för Västra Sverige och ledamot av Hyresgästföreningens förbundsstyrelse.

  http://www.hyresgastforeningen.se/eprise/main/hemhyra/firstpage/edition/0/everyone/firstPage?ViewMode=0&orgId=0&movefirst=firstPageItem20090908_155124730&ObjectID=252562

  på devisen "mina barn och andras ungar". Hyresgästföreningen kompetent att sköta dina hyresförhandlingar?

  Skulle inte tro det...

  SvaraRadera
 11. Johan Johansson8 september 2009 20:23

  Nu sänks din boränta
  Uppdaterad 2009-09-08

  I torsdags upprepade Riksbanken att reporäntan ska ligga kvar länge på dagens rekordlåga nivå. Nu väljer flera bolåneinstitut att sänka boräntorna för sina kunder.

  http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2009\09\08\351565&sectionid=Privatekonomi

  SvaraRadera
 12. Svärdet 6 räddat!9 september 2009 15:18

  GRATTIS Svärdet 6 till erat JA på köpstämman den 31:a augusti!

  Svärdet 6 räddat från hyresrätten!

  SvaraRadera
 13. Appropå kommenatr från anonym 20:12

  Någon som känner till hur mycket LH Linjalen spenderat och slösat bort av medlemmarnas pengar på intern verksamhet? Trycksaker är ju inte gratis och det är inte t-shirts,klistermärken och artistuppträdande heller. Har de betalts ut ersättningar för arbetet i Rädda Linjalen? Vem finansierade Rädda Linjalen-festen (maskerad som 40års-jubileum) i söndags?

  SvaraRadera
 14. "Rädda" del 2.

  Nu springer hyresgästföreningen runt och anmäler bostadsrättsföreningar på löpande rad. "ALLA JA ÄR FUSK" är deras nya devis.

  Svärdet 6 anmält
  Skottet 2 anmält

  Enligt HGF är numera alla ombildningar: Fusk, fel, ljug och oärliga. (Om de är ja alltså).

  Vad hände med HGF egentligen? Först stockholmspaketet mot sina medlemmars vilja, sedan jagar man alla som vill bestämmas in boendform själv - till världens ände.

  Det är bara deras egen överlevnad och pengar som räknas nu. Du som är privatperson är helt oviktig tycks det.

  Usch för Hyresgästföreningen. Säg upp medlemsskapet

  SvaraRadera
 15. Priserna på bostadsrätter har gått upp 6 % den senaste månaden. Grattis Svärdet och Skottet, ni gjorde ett väldigt klokt val!

  SvaraRadera
 16. Bostadspriserna tillbaka på rekordnivåer
  2009-09-10

  Priserna på bostadsrätter och villor fortsatte upp i augusti. Låga räntor och bostadsbrist på många orter gör att priserna snarare väntas stiga än falla framöver.

  Det är framför allt två anledningar till att priserna på bostadsmarknaden har fortsatt upp: den låga räntan och den bostadsbrist som råder på många orter. Det är framför allt brist på bostäder i stor-, residens- och universitetsstäder.

  http://www.e24.se/pengar24/bostad/bostadsmarknaden/artikel_1560173.e24

  SvaraRadera
 17. En av de ledande gestalterna i LH och Rädda Linjalen äger enligt egen uppgift ett hus i skärgården. Det köptes för några år sedan och lär knappast ha varit gratis.

  När samma person skräms med räntechocker och höga månadsavgifter i bostadsrätt så undrar man varför han inte också hyr sin sommarstuga. Var finns logiken?

  SvaraRadera
 18. Förmodligen är det fler av Rädda Linjalen-folket som inte har rent mjöl i sina "socialistiska" påsar.
  Det är för övrigt lätt att tacka nej till bostadsrätt när man äger hus på annat håll. För oss andra återstår att vänta på hyreshöjningarna och flytt till förorten.

  SvaraRadera
 19. Jag blir allt mer upprörd över det vi utsatts för i Linjalen. Vi hade aldrig någon chans när Rädda Linjalen/Hgf satte igång sin massiva propagandakampanj.
  Att kalla förfarandet demokratiskt känns som ett skämt. Med lögnen som vapen vore en passande titel på dras kampanj. Man lyckades skrämma framförallt gamla människor att rösta Nej. Deras ryktesspridning och förtal av vår styrelse saknar motstycke.

  Med tanke på det borde vi kanske undersöka möjligheten att få stadshuset att ge oss en ny chans. Det är ju uppenbart att allt inte gått rätt till.

  Jag tror också det är läge för OSS att kontakta media. En granskning av hela affären skulle bli förödande för både Rädda Linjalen och Hgf.Alla journalister kan ju inte vara hyresrättstalibaner.

  Landahl Öhman borde hjälpa oss med en eventuell stämningsansökan mot Hgf eller Rädda Linjalen.

  SvaraRadera
 20. Ha lite tålamod vänner. Styrelsen ser över alla möjligheter och återkommer med besked när något kommer fram.

  SvaraRadera
 21. Ja det var ett övergrepp som begicks i Linjalen. Det är tydligt för alla oss som satt utanför och såg på spektaklet.

  Inget om boende, sakliga argument eller möjligheter.

  Bara denna hets från RL med förtal, skrämsel och skev sanning. Klart att de backades av Hyresgästföreningen.

  HGF är en organisation i kris. De slåss för sin överlevnad. Sitt existensberättigande.

  Kan man inte komma med bra argument eller sakliga skäl så förfaller man till skrämsel och den smutsiga argumentation som de ägnade sig åt.

  Och nu har hyresgästflreningen lyckats. Men alla boende i linjalen som offer.

  Ni borde ta det till rätten och media. Finns gott om material - minst sagt.

  SvaraRadera
 22. En av Rädda Skottets allra starkaste namn sjunger sitt allra fiinaste ;)

  Nu med nytt gripande och medryckande material såsom: "Säg mej mamma" och "Stay sober and cool"

  Klapp och Klang av tveksam kvalitet har alla "Rädda" gemensamt tycks det?

  http://www.youtube.com/watch?v=cq4oNZ4zAv0
  http://www.youtube.com/watch?v=v024Zfol4rI

  SvaraRadera
 23. Vem är det som sjunger?

  SvaraRadera
 24. Hej!

  Skönt att hitta denna blogg som motvikt...:-)

  Jag bor i Kv Tumstocken, ett stenkast bort, och vi har omröstning på onsdag 16 september. Är kräk-trött på nej-säjare och Rädda Tumstocken-bloggen, vilken är totalt odemokratisk och totalitär och BARA sprider sin egen propaganda och inte publicerar en enda kommentar som ifrågasätter NÅGOT...

  Nej-säjarna klistrar skräckpropaganda i hela trapphusen, och river ned varenda informationslapp som styrelsen sätter upp. De är verkligen totalt fanatiska, och deras skräckpropaganda om att JA-sidan skulle jaga folk finns verkligen bara i deras eget huvud, för INGEN har jagat NÅN i det här huset för att få dem att säja ja!!
  Jag var till och med lite skeptisk från början men har blivit mer och mer övertygad, helst när jag sett hur dåligt Svenska Bostäder tar hand om det här och hur snålt allt är!

  Ville bara spy lite galla:-)
  Jag förstår om folk är rädda, men det här huset är uselt underhållet, priset och kalkylerna är bra, och vad har man att förlora liksom?!?!

  Håll tummarna för oss på onsdag, själv misstänker jag att "Rädda Linjalen" bidragit till att sprida skräcken hit bort också och att det därmed kan bli nej på onsdag...

  Hälsningar
  Veronica

  SvaraRadera
 25. P.S Haha, helt underbart att kommentaren publiceras direkt också...:-)
  //Veronica

  SvaraRadera
 26. Att skottet är anmält är väl inte så konstigt då det var först på 5 köpstämman det vart ja...

  SvaraRadera
 27. Kära anonyma som inte får ihop logiken med att ha en sommarstuga och inte vilja köpa sin bostad i Linjalen.

  Det kanske inte har med socialism att göra?
  Det kanske finns de som inte tycker att Linjalen skulle ha blivit en bra affär, oavsett vilken politisk färg man har? Det kanske säger mer om priset, kalkylen och andra omständigheter än om den personliga inställningen till fastighetsägande.

  De boende i Linjalen har återigen visat hur de vill bo, trots de informativa fikastunderna på gården med de förtroendeingivande samt kunniga personerna i BRFs styrelse som vi inte fick ta del av inför förra köpstämman.

  Toan Toansson...moget?

  SvaraRadera
 28. Precis - det publiceras direkt! Inget man kan anklaga de rädda linjalerna för. De skall granska det först - så att inte "fel" inlägg syns.

  Men de har hamnat i ett vacuum nu. Inget att bjäbba om. Nu är vardagen tillbaka. Och det plågar revolutionärerna. Inga "barrikader" att slåss på.

  Stackars revolutionärerna.. :(

  SvaraRadera
 29. Svar till: Anonym den 13 september 2009 22:32


  Ja de får ju ha hur många stämmor de vill - läs lagen. Det är inga konstigheter.

  Lika befängt som att tvinga sveriges riksdag att bara få ha x antal möten för att fatta sina beslut. Helknasigt!

  Sluta gå på Hyresgästföreningens lögner och propaganda. De bryr sig bara om sina pengar och inkomster - inte om din boendemiljö eller om det blir bra för just dig!

  Hejja Tumstocken! Kör så det ryker!

  SvaraRadera
 30. Hyresgästföreningen är i sån kris efter att de röstade igenom Stockholmsmodellen - så nu måste de hitta en fiende att avleda uppmärksamheten.

  De måste rädda sina jobb, sina intäkter och sina fina julluncher! Och fika med kakor!

  Så nu pekar de finger på alla som vill ombilda till bostadsrätt. Anmäler allt och alla. Och alla "ja" är fel - och alla som röstat ja är kriminella.

  Gå ur HGF!

  SvaraRadera
 31. Det är kanske en person som heter Toansson som skrivit inlägget? Jag menar, ska vi tvivla på att du heter Henrik?

  Är det ens viktigt vad man heter på en blogg?

  SvaraRadera
 32. Asta Kask/
  Vilken lag är det du hänsyftar till och vill att vi ska läsa?

  Tycker du även att det vore ok om riksdagsvalet skulle göras om gång på gång tills dess att folk röstar 'rätt'?

  SvaraRadera
 33. Sedan den senaste bloggen publicerades på rädda linjalens sida verkar markus ha släppt på kommentarskontrollen på jabloggen. Intressant. Skulle han då kanske vara vänlig att kommentera om det verkligen stämmer att han startade sin blogg efter att bara ha bott fem dagar här i linjalen?

  SvaraRadera
 34. tumstocken inte dumstocken14 september 2009 00:14

  Svar till Veronica

  Jag bor också i tumstocken och hos mig har man i alla fall hälsat på och viftat med fullmakter. Om du nu är så mycket för att ombilda tycker inte du då att man borde diskutera saken ordentligt och vara mer öppna för frågor. Då menar jag även kritiska frågor. Varför har inte ombildarna något öppet forum för diskussion frågar jag mig också. Det är ju dom som vill ändra boendeform för alla i kvarteret. Att hålla tyst och inte vilja diskutera är i alla fall ingenting som jag vill kalla för demokrati.

  SvaraRadera
 35. Svar: Anonym den 3 september 2009 23:39

  Bostadsrättslagen kanske? http://www.notisum.se/rnp/SLS/lag/19910614.htm

  SvaraRadera
 36. Anders Johansson14 september 2009 08:54

  Svar: till dumstocken i tumstocken

  Det är ju inte ni "rädda" nej-sägare som leder arbetet. Däremot får ha hur många debatter och möten ni vill.

  När det gäller föreningen är det bostadsrättsföreningen som sätter agendan för medlemmarna på deras uppdrag.

  De har valts på stämma för att de skall sköta det hela

  De "rädda" har ett nätverk som inte registretas, anger antal medlemmar )om några alls?), väljer styrelse eller erbjuder någon insyn. De bara pågår och säger saker på en blog..

  Det är lätt att se vem som är seriös.
  Och det är lätt att se att dumstocken i tumstocken inte riktigt förstått hur den ombildningsprocess går till.

  Gör om - gör rätt.

  Tack för ordet!

  SvaraRadera
 37. tumstocken - inte dumstocken14 september 2009 10:17

  Anders Johansson:
  Valts på stämma. Jotack. Den här styrelsen är ju så anonym att inte ens de själva har full koll på vad styrelsemedlemmarna heter.
  Någon diskussion med hyresgästerna har man aldrig haft. Att styrelsen i tumstocken skulle sätta agendan på medlemmarnas uppdrag är en papperskonstruktion utan verklighetsförankring. Precis som på många andra ställen är somliga medlemmar så kåta på att omvandla att de glatt skulle ta in kalle anka i styrelsen och rösta ja till vilken ekonomisk plan som helst.

  Så ser det ut hos oss. En helt anonym styrelse som unviker all form av diskussion, och så ett nätverk av hyresgäster vars ambition är att sprida den information som styrelsen vill undvika att prata om.

  "Gör om - gör rätt" skriver du. Den korkade attityden har vi mötts av alldeles för många gånger i tumstocken. Den frasen hör hemma någon annan stans än i ett demokratiskt land som Sverige.

  Precis som du säger: Det är lätt att se vem som är seriös.

  SvaraRadera
 38. Anders Johansson!
  Nätverket "Rädda Linjalen" har hela tiden varit ett nätverk öppet för alla som vill bo kvar i hyresrätt i Stockholmshem.
  Öppna möten och medlemmar som gått ut med sina namn i alla sammanhang.
  Full insyn i verksamheten och dessutom har det stora arbetet inte pågått på bloggen, utan med personliga insatser mitt i verkligheten!!!
  Synd att du yttrar dig utifrån vad du läst på nätet. Gå ut och prata med folk istället.

  SvaraRadera
 39. Anders Johansson14 september 2009 11:44

  Anonym en 14 september 2009 10:24

  "Nätverket "Rädda Linjalen" har hela tiden varit ett nätverk öppet för alla som vill bo kvar i hyresrätt i Stockholmshem."

  Ah ok - ni är alltså ett 30-tal i HELA nätverket??! Det var inte många.

  Läser man på alla "rädda" siter så är det ett 30 tal ni är. Fast ni har verkligen lyckats låta som om ni är många - och representerar någon slags majoritet

  Men så var det inte alls nej.

  Re "dumstocken" den 14 september 2009 10:17

  Någon demokrati a la Schweiz will man inte ha. Man kan inte diskutera varje fråga och rösta om. Vi har representativ demokrati i sverige.

  Man röstar och väljer ledare - som jobbar för den målbild man gillar.

  Styrelsen kan du hitta på bolagsverket - bara att fråga dem. Eller så går du på en stämma eller ett möte? - men du är inte medlem va?

  Man kan inte sitta och gnälla och peka finger, man får ta egen ansvar och engagera sig.

  SvaraRadera
 40. Bara för att styrelsen inte dansar efter alla "räddas" utfall, infall och knäppande med fingrarna så är den kriminell.

  haha - jag skrattar högt nu!

  Styrelsen jobbar för sina medlemmar och FÖR en ombildning.

  Inte FÖR "rädda" och MOT en ombildning.

  För detta är de inte kriminella och fuskare. De kanske bara har viktiga saker för sig. Och där ingår inte att bjäbba med rädda av olika slag?

  SvaraRadera
 41. Svar till Anonym den 14 september 2009 11:15

  haha - du hänvisar till hyresgästföreningens material kallat "fritt fram för fusk" haha! Nu asgarvar jag!

  De talar ju i egen sak. Samma hyresgästförening som får 36 miljoner varje år för att det finns hyrerätter i stan.

  Samma hyresgästförening som nu ser till att med Stockholmsmodellen öka boendekostnaden för alla i stockholm med 30% eller mer.

  Låtsas inte att hyresgästföreningen på ideella grunder ger sig på ombildningar.

  De gör det för att rädda sin makt, sina intäkter och sina jobb. INTE nödvändigtvis för att det är bra för dig.

  SvaraRadera
 42. Till Anonym den 14 september 2009 12:43

  Vad har det att göra med hur länge man bott i ett hus? Har man mindre rätt att tycka eller ha en åsikt baserat på boendeår i ett kvarter? De som har bott länge "har mer rätt"?

  Helt snurrigt tycker jag.

  Eller är det bara ett av RL tarvliga försök att smutskasta folk som säger obekväma saker? Det är precis så det låter.

  Stackare. Ni är riktigt pinsamma.

  SvaraRadera
 43. Nu har RL gänget hittat en ny person att förfölja. Nu går drevet. Alla oliktänkande skall bespottas, förföljas och förlöjligas.

  Tvi valen för att flytta in i ett kvarter och ha en egen åsikt!. FY DIG MARCUS! USCH! - Att du har mage att tycka att en ombildning är bra!

  Mobbare känner man ju igen. Och eftersom jag vet att Marcus är av det rätta virket är jag inte oroad över om han bryr sig eller ej.

  Men det visar tydligt för alla vad RL-bloggare är gjorda av.

  SvaraRadera
 44. Till asta kask som föreslog att jag anonym skulle läsa lagar -det kan jag tala om att det har jag gjort ordentligt i sommar. Men 5 köpstämmor är inte demokratiskt, som ngn annan sa man har ju inte 5 riksdagsval på raken...

  SvaraRadera
 45. och apropå anonyma styrelser, man ska inte behöva söka på
  bolagsverket. styrelser som vill ombilda borde definitivt skapa offentliga debatter i tidigt skede, men inte är det ofta förekommande....

  SvaraRadera
 46. Ordförande Persson14 september 2009 19:23

  Hyresgöstföreningen utreder:

  Hyresrätt vs bostadsrätt

  Slutsats
  Denna jämförelse mellan 26 kommuner i Sverige visar att hyresrätten är dyrare att bo jämfört med en motsvarande bostadsrätt.

  Månadskostnaden är i snitt 36 kronor dyrare för en 70 kvm hyreslägenhet, byggd 90-92, jämfört med en motsvarande bostadsrätt där hela köpeskillingen betalas via lån.

  Vid en likadan jämförelse, men där bostadsrättinnehavaren antas ha en reavinst på 25 % av köpeskillingen från ett tidigare boende (ochbetalar således 75 % av köpeskillingen via lån), blir skillnaden i månadskostnad
  mer påtaglig: I genomsnitt blir det då 375 kronor dyrare att
  bo i hyresrätt än i bostadsrätt.

  Om man dessutom antar att en värdeökning
  på 5 % äger rum i tio år för en bostadsrätt, och räknar bort den värdeökningen från bostadskostanden, blir skillnaden högst anmärkningsvärd:
  Det blir vid denna jämförelse 2798 kronor dyrare att bo ihyresrätt än i bostadsrätt.

  (Per månad! - min kommentar)

  http://www.hyresgastforeningen.se/eprise/main/hgfdata/2006/07/article/article20060706_094809560/hyresratt_vs_bostadsratt.pdf

  SvaraRadera
 47. Om Ordförande Persson hävdar detta så föreslår jag att han köper sig en bostadsrätt. Ingenting att vänta på.
  Tvinga bara inte de som gjort andra val att dansa efter din pipa. Var och en väljer själv och tar konsekvenserna därav.

  SvaraRadera
 48. Jag förstår inte varför min fråga försvinner hela tiden. Det är väl knappast något personangrepp att ställa en fråga:
  Stämmer det att du bara hade bott här i fem dagar när du startade bloggen Marcus?

  Jag lägger ingen värdering i det. Jag tycker bara att det var snabbt jobbat i såna fall!

  SvaraRadera
 49. Jag som driver bloggen heter Markus Göthe. Den startades för att det saknades ett forum där ja-sidan kunde föra fram sina åsikter. Nej-sidan ägnar mycket tid åt att kartlägga mig, så för att underlätta kan jag avslöja följande: jag har tidigare haft en blå bil, min favoriträtt är kebabrulle på Jerusalem Kebab på Götgatan, jag har körkort för tung lastbil och jag tränar på F&S i Skrapan.

  SvaraRadera
 50. Ilsken Brf:are utan hund14 september 2009 20:35

  Jag sitter och undrar över när Brf Linjalens styrelse tänker informera sina medlemmar om resultatet av köpstämman den 27/8.

  De har aldrig varit direkt snabba av sig, men tre veckor och inte ett ord bortsett från infon på hemsidan som ingen läser.

  Mycket märkligt att man överlåter till Rädda Linjalen att informera de egna medlemmarna. Men det är mycket som är konstigt med den styrelsen!

  Någon som vet när infon kommer?

  SvaraRadera
 51. Geezz... nu diskuterar "stjärnorna" på RL bloggen "Kooperativ hyresrätt" haha. Jag som trodde de var sååååÅÅÅÅåååå nöjda med Stockholshem och vanlig hyresrätt?

  Eller är de kanske litet kittlade över tanken att kunna ha inflytande och insyn över sitt boende. Men ännu inte vågar ta steget till Bostadsrätt? :) De är "Rädda" kanske? Mohahahah!

  Smell you laters!

  SvaraRadera
 52. Tröttsamt att ni som är aktiva på bloggarna verkar tro att den speglar verkligheten! Ut på gården med er och diskutera istället för att spy galla via nätet!
  Det är pinsamt ( och ledsamt ) att läsa vad ni vågar skriva gömda i era rum!

  SvaraRadera
 53. "Rädda Linjalen" har funnit en ny arena att vara på, de besöker andra nätverk och ombildningsprojekt och syns flitigt i kommentarfunktionen på "Rädda Tumstocken"-bloggen, i motsats till de boende i Tumstocken, deras kommentarer släpps inte fram.

  Styrelsen i Brf Tumstocken har flera gånger presenterat sig med namn och kontaktuppgifter, men vad jag vet så är det bara ett fåtal hyresgäster som kontaktat styrelsen för diskussion. Nej, anonym diskussion på nätet vill man ha, där man kan sitta på sin kammare och göra påståenden, som man inte vill behöva försvara. Man vill ju inte heller att styrelsen söker upp hyresgäster, det skulle ju vara ett påhopp, hm.

  Hos oss påstår "Rädda Tumstocken" att Svenska Bostäder sagt till nätverket att de vid ett nej till ombildning med högsta prioritet kommer att undersöka renoveringsbehovet i fastigheten med avseende på badrum, gård, stammar mm. Ringer man Svenska Bostäder och kontrollerar uppgiften, så blir svaret att så är inte alls fallet, Svenska Bostäder undersöker med högsta prioritet fastighetsbeståndet från 50- och 60-talen. Vår fastighet är från slutet av 70-talet ...

  Inga, boende i Tumstocken

  SvaraRadera
 54. Som jag skrivit förr; "Rädda"-rörelserna påstår sig vara gräsrötter som är emot ombildningar och det kan ev vara sant men den simpla retoriska "kokboken" som dom alla använder sig av lär dom nog ha fått från Hyresgästföreningen. Vissa av sagda gräsrötter sägs dessutom genom sitt "Rädda"-engagemang ha påbörjat en karriär inom HGF... men det kanske bara är hörsägen.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.