torsdag 27 augusti 2009

Resultat

Tyvärr räckte inte röstlängden till för ett ja, och omröstningen genomfördes därför ej. Erbjudandet om köp går nu ut, och det kommer inte hållas någon mer stämma.

Hyresgästföreningen har bedrivit en smutsig kampanj av tidigare ej skådat slag, och lyckats få de boende rädda för den enda boendeform som låter de boende själva ta besluten i sitt område. Vi löper nu väldigt stor risk att bli stora förlorare när boende i mindre attraktiva områden ska värdera vad vårt boende ska kosta. Vi kan nog få se många flyttlass från Linjalen till mindre attraktiva områden framöver.

Men det är ingen idé att vara bitter. Vi hade ju faktiskt ingenting innan vi gick till stämman heller, förutom hoppet om ett bättre boende.

Att tänka på är att Hyresgästföreningen har använt medlemsavgifterna till att sprida lögnaktig propaganda. Detta har kostat de boende i Linjalen chansen att få äga sitt boende. Fundera över om du även fortsättningsvis vill stödja en sådan verksamhet ekonomiskt. Om inte - gå ur Hyresgästföreningen! Spara pengarna till de kommande hyreshöjningarna istället. Det kommer att behövas!

20 kommentarer:

 1. Det var inte oväntat men trist tycker jag. Nu ska jag sitta och hoppas på marknadshyror, kanske kan få upp hyran från nuvarande 6500 till åtminstone 15000. Då kanske de som är så emot ombildning flyttar, så man kan få en ny chans;-))) Någon som vet när marknadshyrorna kan komma? Och när vi kan få ett nytt köpeerbjudande??

  SvaraRadera
 2. Vi beklagar utgången av det hela. Stackars linjalen.

  Men å andra sidan - nu har ni fattat erat beslut, aktivt eller passivt.

  Lycka till med hyresrätten

  SvaraRadera
 3. trist att de som skrek högst och hade mest pengar vann! Men så ser samhället ut. Bostadsrättsföreningen är kvar, När hyrorna stiger rejält enligt stockholmsmodellen så kanske det blir et annat ljud. Bu väsnas det och dricks skumpa hos hyresgästföreningen. högmod brukar gå före fall. Det gäller att hålla hyrorna nere, få det underhåll de tjatats om,visa nu hur fantastisk värd Stockholmshem kommer att bli. undrar om de betalt kampanjen? linjalen går 20 miljoner i vinst varje år enligt rädda Linjalen arbetare, kan de se till att de 20 miljonerna går tillbaka till kvarteret? Sänkta hyror och snyggare duschkranar t.ex. Fy för det billigaste smäcket de bytt våra kranar till! Bra att spara energi men det går att ha bättre grejer. Nu gäller det upp till bevis! Inga marknadshyror? Underhåll utan höjda hyror! Annars är folk väldigt lutade. En del kan väl göra karriär inom hyresgästföreningen men vi andra är kvar sonm förut.Det är synd om folket i Linjalen för nästa omgång har bog räntorna stigit så att det inte är lika bra affär. De uniformerade svart shirtarna kommer att envist tro att de har rätt och sprida sina tvivelaktiga metoder till andra stackars ombildare så att den dåliga nivån på argumentation sprider sig, vi får jobba på ett försök till vettig kommunikation.

  SvaraRadera
 4. En eloge till styrelsen i Brf Linjalen som kämpat väl för att de boende skulle få en långsiktigt bra bostadskostnad! Hoppas ni nu inte får allt för höga hyreshöjningar pga marknadshyror enligt "Stockholmsmodellen" som Hyregästföreningen redan sagt ja till och att dessutom hyreshöjningarna inte blir för höga när Stockholmshem sätter igång med underhållet. Men nätverket "Rädda Linjalen" tar väl sitt ansvar för detta?

  SvaraRadera
 5. Så gick det alltså inte denna gång.
  Är det dock inte för optimistiskt att tro att när folk inser att marknadshyrorna kommer så kan man försöka igen? Det politiska styret har väl sagt stopp nu, även fast de är borgare? Dvs att när man kommer på att det hade varit bra att ombilda och alla vill så kommer det inte att gå.

  SvaraRadera
 6. Tråkigt att det blev så här :(

  Mv
  Robban "Friskis"

  SvaraRadera
 7. Klart att RL och HRF inte tar ansvar för marknadshyrorna. Trots att HFR beslutat om dem.

  Det viktiga för dem var att behålla sina jobb och makt. På bekostnad av de boende i Linjalen och hyresgäster i allmänhet.

  Och dåliga "vinnare" är det också. Det är smaklöst.

  SvaraRadera
 8. beklagar! det är tråkigt att folk är så lättlurade och passiva. jag trodde att man skulle se igenom rädda linjalens dåliga analys och lögner.De har spridit rädsla.hyresgästföreningen har bekostat enorma utskick.konstigt att folk inte sett igenom detta. Okunskap är farligt.Nu kommer fattigt folk ha svårare att bo kvar i framtiden.
  hoppas att det nu kan bli en kamp mot Stockholmsmodellen och bruksvärdet i stället för att slåss mot sina grannar.
  Slåss uppåt i stället för neråt. Boende i linjalen får lägga ner stridsyxan och gå till gemensam kamp mot stockholmdhems vinster. Vore fint om vi tillsammans kan förändra politikernas vinstintresse på hyresgästerna. Varför ska hyresgästerna bekosta kommunens skattesänkningar?

  SvaraRadera
 9. tragiskt!
  Elefanten trampade myrorna.

  SvaraRadera
 10. tror det såg ut så här=

  100 pers aktivt NEJ
  270 pers aktivt Ja
  resten dåligt självförtroende och orkar inte bry sig

  SvaraRadera
 11. tuppen i toppen28 augusti 2009 15:39

  Hurra för din blogg Markus. Utan den hade vi inte stått här idag! Hoppas du fortsätter blogga, du är bäst!

  SvaraRadera
 12. Varför finns det ett sånt stort ointresse bland många boende i området ? Varför bryr man sig inte ? Har hyrestgästföreningen hjärntvättat människor med sin propaganda ? Tragiskt att se att människor är så lättmanipulerade och inte tänker självständigt.

  SvaraRadera
 13. Nedan kommer ett censurerat inlägg som ej kom in på RL bloggen Anonym skriver där citat
  "Enligt Alliansen gäller ombildningsstoppet i innerstan tills vidare och blir det maktskifte i kommunen efter nästa val lär det ju knappast bli några nya ombildningar av allmännyttan öht."

  Alliansen har antagit ombildningsstoppet pga att det är lönsammare att behålla allmännyttan nu när hyrorna höjds enligt Stockholmsmodellen och att man lurar allt fler att man är "nya moderater" därav stoppet. Samma vinst kan man ej få med försäljning.

  Att åsikter som ovan ej tas in är talande för hur rädd man i själva verket är för marknadshyror.

  SvaraRadera
 14. Hyresgästföreningen har konstant motarbetat mig som innerstadshyresgäst (t ex har den varje år godkänt en lite högre hyreshöjning än snittet, antagit Stockholmsmodellen, tillsammans med SABO föreslagit slopad självkostnadsprincip för allmännyttan, lagt sig i vår ombildning för att statuera exempel, osv). Jag har lagt noga på minnet vad RL/lokala HGF har lovat om framtidens hyror och lever dom inte upp till det kommer de lokala företrädarna att få veta om det. Jepp, Johan, Olof m fl, jag håller er personligt ansvariga för om hyrorna om några år börjar ökar mer än med nuvarande system - det har ni ju sagt många gånger inte kommer att hända!

  SvaraRadera
 15. Besvikelsen är stor men jag vill ändå säga att det är trevligt att se den ödmjukhet som ändå genomsyrar oss som "förlorat". Jag och vi tycker inte att Hyresgästföreningen agerat på ett schysst sätt som stöttat en falang på det sätt som de gjort. Att godkänna den förvanskning som skett är ej ok. Vi kommer att gå ur Hyresgästföreningen men samtidigt då kan man inte rösta när lokala Hyresgästföreningen har sina möten och dem vill man gärna rösta bort. Inte för det att de är emot en ombildning men för sin propagandakampanj då enskilda smutskastats.
  jag tror iofs att de kommer att avgå, de flesta har bara varit med nu och inte lyft ett finger för annat än att få en stunds uppmärksamhet.

  Jag undrar varför omröstningen inte genomfördes. Ska man behöva gå i ovisshet nu efter allt detta. Fegt tycker jag, vi är många som vill veta resultatet.

  SvaraRadera
 16. Det blev inget köp av fastigheten och det är tråkigt men OK eftersom det var de boendes beslut.
  Det som känns ännu mer trist är att jag har helt tappat förtroende för våra lokala hyresgästombud och därmed kan jag inte vara med i hyresgästföreningen för att påverka vårt boende.Jag tar avstånd Rädda Linjalens metoder i deras kamp för att bevara hyresrätten. Det senaste exemplet är följande citat.
  "Nu kräver Rädda Linjalen att Brf Linjalen omedelbart kallar till en extra föreningsstämma och där fattar beslutet att lägga ner bostadsrättsföreningen".
  Jag skickade en kommentar och påminde om föreningsfriheten i grundlagen. Den censurerades bort naturligtvis.
  Nej, Rädda Linjalen (inkl den lokala hyresgästföreningen)verkar tro att de har rätt att påverka bostadföreningens vara eller inte vara.

  SvaraRadera
 17. Simon F lite kul är det att läsa ditt inlägg från Norrbotten perspektiv. Det är väl lite skillnad på bostadspriser där och här. Tror inte du kan drabbas av något som liknar Stockholms modellen som kommer att höja hyrorna med ca 70%. Nu skall allmännyttan försvinna och bli vinstdrivande sätt dig in i det så kan du kanske förstå folks önskan att ej bli exploaterad. Då skulle du ej skriva saker som ett "gott boende"
  /MVH

  SvaraRadera
 18. det är ett dilemma med hyresgästföreningen. jag har totalt tappat förtroendet för dem och samtidigt vill man vara med och påverka. kan man ha en röst inför Stockholmshem utan att vara med i den korumperade föreningen? De har t.ex. angett en granne som sover hos sin tjej, men har lägenhet i linjalen. Det gör Terje Gunnarsson (hyresgästföreningen stockholm) också som bor i radhus med sin fru och har en hyresrätt i stan, men det är ju skillnad på folk. Brf linjalen har varit goda förlorare. det har börjat lite fel med en arrogans mot hyresgästerna i stället för att mötas respektfullt. Andra omgången blev det bättre men lite för hetsigt av orsaker vi vet om. Det är inte lätt för vanliga hyresgäster att slåss mot en jätteorganisation med resurser som bekostat veckotidningar och broschyrer i 4 färgstryck. Fantastiskt att bostadsrättsföreningen orkade.Rädda linjalen är väl ingen organisation som har någon som helst rättighet att kräva att bostadsrättsföreningen ska läggas ner? De verkar vara emot både yttrandefrihet och föreningsfrihet. Ett otäckt drag som får mig att rysa. sådana tendenser är farliga. Det är tråkigt att dumheten fått styra. Folk litar mer på ekonomisk analys av amatörer.
  Stockholmsmodraterna kan få in stora vinster av hyresgästerna i framtiden och fortsätta sänka skatten för de rika och välbärgade som aldrig frivilligt skulle skänka bort sina pengar. Det gör vi glatt för vi är så godtrogna i Linjalen
  nanna

  SvaraRadera
 19. Folk som har varit med i Bostadsrättsföreningen har varit enormt rädda för Rädda Linjalen-gänget. Det är intressant att de skriver tvärtom hela tiden. En stor man från rädda linjalen har ringt på folks dörrar och varit envis och vägrat gå när man inte är på hans linje. har fått telefonsamtal från gamla damer i kvarteret som varit rädd mannen med megafon har tagit ett eget itiativ som brf folk försökte stoppa, men vi har ju yttrandefrihet och BRF respekterar den och har ett demokratiskt förhållningssätt som sekten Rädda linjalen inte verkar ha. Folk har inte velat flytta utan vill ha råd ha bo kvar! Rädda Linjalen ljuger också om fusk. BRF följer lagar. Både de lagar som finns vid ombildande och Sveriges grundlag avseende yttrandefrihet och föreningsfrihet. rädda Linjalen sekten vill ha en odemokratisk diktatur. Det är enklare att styra en diktatur än en demokrati. lite Demokratiträning vore på olats för sekten nu när vi måste fortsätta bo här som slavar åt makten i stället för att äga kvarteret själva. Vi ska bo här tillsammans så sluta att sprida skräckpropaganda och lögner.Ta tag i Stockholmsmodellen och se era verkliga fiender i stället för att splittra oss boende ännu mer.

  SvaraRadera
 20. Sluta tjafsa rädda linjalen! Ni har ju vunnit på Linjalens soffliggare. Se till att motarbeta Stockholmsmodellen i stället! fruktansvärd information med senaste hyresavin1 man kallar marknadshyror för moderna hyror! att inte nämna saker vid dess rätta namn har vi varit med om förr i historien. Rötägg finns på alla håll och kanter. idiotiskt att kasta moraknivar o.s.v.men att skriva långa harranger mot en som förlorat i tvisten är ovärdigt av Johan. Det är djupt tragiskt för alla fattiga i kvarteret som inte brytt sig om att rösta att bo kvar här med Stockholmsmodellen.Gårdsfesten visade att det inte är många i kvarteret som stöder hyresgästföreningen.En man från Stockholmshem var här och sade att det blir nog kraftiga hyreshöjningar eftersom vi uppfyller alla kriterier för det innerstan garage park etc. han förstod inte hur folk kunde låta bli att rösta för BRF. Det borde bli dags för en vettig debatt inte dessa sårade pojkars tjafs. alla vet nog att soffliggarna segrat. Man borde rösta JA eller NEJ och soffliggare ska inte räknas som i politiska val.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.