onsdag 26 augusti 2009

Köpstämma

Idag är det köpstämma i Brf Linjalen!

Stämman börjar 19.00 och platsen är aulan i Åsö Gymnasium

Avprickning mot röstlängden påbörjas 18.00. Gå bara fram till bordet med ditt portnummer och anmäl dig. Du får då ditt röstkort och går sedan in och sätter dig i aulan


Om du har lämnat fullmakt behöver du inte komma på stämman för omröstningens skull, men givetvis är det trevligt om så många som möjligt kommer iallafall. Väldigt viktig att framhålla är att du röstar nej till ombildningen om du inte kommer på stämman - om du inte redan har lämnat in en fullmakt. Varje röst är väldigt viktig, och din röst behövs verkligen!

Tyvärr är det ett antal boende som känner olust inför stämman. Man är orolig för att Rädda Linjalen kommer att vara på plats och ställa till bråk. Det gick dock värdigt till på den förra stämman, och jag tror säkert att det går lika värdigt till den här gången. Vi har bara olika åsikter i en fråga, och vi som kommer på stämman är ju faktiskt samma människor som ses i kvarteret om dagarna. Men om du har någon granne som är orolig kan ni väl göra sällskap till stämman. Då känns det nog både tryggare och trevligare!

Jag vill påminna om att vi imorgon röstar om vilken boendeform vi vill ha. Bara det!

Vill vi att alla ska få möjlighet att välja mellan att bo kvar som hyresgäst eller köpa sin lägenhet röstar vi JA!

Vill vi att alla ska tvingas bo kvar som hyresgäster i en vinstdrivande allmännytta röstar vi NEJ! Med vår nej-röst visar vi då också att vi är beredda att betala marknadvärdet för vårt boende i framtiden, även om det kommer att bli väldigt, väldigt dyrt.

Det vi absolut inte röstar om på stämman är vad vi tycker om styrelsen eller Rädda Linjalen. Vi röstar heller inte om vem som har finast utskick eller snyggast blogg. Vi röstar om vi vill göra vårt livs bästa affär och samtidigt sänka våra kostnader och öka vårt inflytande.

Det är du som väljer, och det här är sista chansen. Ta den!

11 kommentarer:

 1. I dag fick jag min "standardhöjning" i lägenheten. Är det inte väldigt konstigt att Stockholmshem höjer standarden i lägenheten dan innan köpstämman? Vill dom kanske också få oss att rösta nej så dom kan behålla sin största kassako?

  Den fina standardhöjningen som det stått om på lappar en längre tid visade sig vara en ny sil till kranen i köket och ett nytt duschhandtag. Totalt värde ungeför 100 kr. Besviken? En aning!

  Jag är helt säker på att en ny hyresvärd i form av en bostadsrättsförening kan göra mycket mer för sina hyresgäster än så här. En hyresvärd som bara ska ge vinst kommer inte göra större standardhöjningar än så här. Inga alls är mer troligt.

  Det här gör att jag nu är helt säker på mitt beslut. Jag röstar ja imorgon och tänkte bo kvar som hyresgäst. Sen har man ju några månader på sig att fundera. Om räntan fortsätter vara så här låg om några månader köper jag kanske också.

  SvaraRadera
 2. "Pengar är ett ondskans påfund"

  "pengar gör folk galna. Det är en av anledningarna till att jag helst inte vill låna, äga eller ha särskilt mycket med pengar att göra"

  Citat Johan Johansson den 26 augusti

  Han bryr sig inte om pengar och tycker att hans 454 grannar ska avstå den absolut bästa affär man kan göra. För att han inte bryr sig om pengar! (alltså inte sina egna och definitivt inte dina pengar)

  Då blir slutklämmen rätt magstark

  "Lärdomen är att man kanske bör tänka på andra människor innan man börjar implementera sin egen världsordning på någon annan"

  Vad säger man?? Hahaha!!

  Alla andra har fattat. Självklart finns det en anledning att alla som får chansen köper vid ombildnignar i innerstan. Vi gör det här för vår egen skull och inte för Johan Johanssons förakt mot ägande och pengar. Det bästa för oss är självklart att ta över området från stockolmshem. Utan tvekan.

  SvaraRadera
 3. Robban "Friskis"26 augusti 2009 23:30

  Ha, Ha, man kan tro det är Irak man bor i när man läser detta på motståndarnas blogg..

  Cit;

  Rädda Linjalen uppmanar därför våra grannar att inte öppna dörren och se upp när ni rör er på gården och i garaget idag och i morgon. Behöver någon stöd, sällskap eller hjälp med att ta tillbaka en redan skriven fullmakt så har Rädda Linjalen öppet hus.

  Slut cit.

  Ha, Ha, ja det går hårt till nu för tiden :))

  Mv

  SvaraRadera
 4. Hej
  Jag är optimist och helt säker på att vi vinner. Det har varit nästan köbildning för stt skriva på fullmmakter Nu slutar vi nojja över Rädda Linjalen och glädjs över vår seger imorgomn istället. Kan inte se hur vi skulöle kunna förlora.

  SvaraRadera
 5. Till Besviken:

  Det som du kallar standardhöjning gjorde Stockholmshem i mitt hus också. När jag frågade varför man bytte så kom förklaringen att det var en beparingsåtgärd på vattnet. Det är väl bra?

  SvaraRadera
 6. Läst på nej-vänster-mobbens blogg:

  =====
  Annelie sa...
  Patrik:
  Det bortförhandlade underhållet (VLU) kan man säga en del om, bl a att det gör att i alla fall vi har ca 500:- mindre i hyra i månaden.
  Det blir 6000:- om året. Det blir en hel del tapeter och golv om man räknar efter.
  Och då har man inga lån, en fräsch lägenhet och billig hyra.

  den 27 augusti 2009 09:43
  ==========

  Det är klart att Anneli inte har någon aning om vad det kostar att lägga golv eller tapetsera - heller. Men det är ju det som är nej-sidans grej. De saknar kontakt med verkligheten.

  Därtill kan man ju säga att för samma lägenhet som hon sparar 6000kr / år så sparar man 12.000 - 30.000 sek per år som BRF. ... men det glämde hon att säga.

  Tjipp!

  SvaraRadera
 7. St: Göran & Linjalen27 augusti 2009 10:51

  Man kan reflektera över RL mfl syn på en ekonomisk plan. Det är alltså inte frågan om en naturlag - utan en trolig utveckling för framtiden baserat på faktiska förhållande. Alltså kostnader man känner till, räntor, intäkter på fastigheten etc.

  Det är alltså ett verktyg för styrelsen och den proffesionella förvaltaren att se att det går som det skall.

  Avviker man från planen så får man korrigera. Det kan vara att spara pengar - och även att spendera pengar.

  Går planen bättre än förväntat så kan man använda pengarna till att investera i trevnad på gården, amoretring av förenigslån eller att sänka avgifterna.

  Över tiden kommer det alltid vara billigare i bostadsrätten.

  I hyresrätten blir det alltid dyrare. I vårat fall är det redan nu.

  Rösta Ja på stämman och ge dig själv bästa möjligheten att välja. Vid tillträdet väjer du HRF eller BRF. Men det MÅSTE bli ja på stämman för att du och alla skall få den chansen.

  Rösta JA på stämman ikväll! :)

  SvaraRadera
 8. rösta JA
  rädsla urholkar själen

  SvaraRadera
 9. Håll tummarna nu

  //Patrik

  SvaraRadera
 10. Tycker megafonkampanjen på gården var ett trevligt intiativ. Måste också säga att vi har ett skönt gäng på vår sida. Ikväll vinner vi STORT

  SvaraRadera
 11. Om det blir ett ja ikväll, snart, kommer processen att bli klar då eller kommer det att kunna överklagas?

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.