måndag 30 mars 2009

Blogg-instruktion

Jag har fått några frågor om hur man gör när vill läsa eller skriva kommentarer på bloggen, och tänkte därför försöka förklara hur det går till. Jag försöker vara väldigt tydlig så att även den med liten datorvana känner sig hemma på sidan. Det blir många bilder och en ganska lång förklaring, men låt dig inte avskräckas. Det är ganska enkelt när du väl gjort det en gång!När du kommer in på sidan ser du de senaste inläggen. I en blogg ser du det som är skrivet senast högst upp. Inläggen ligger i kronologisk ordning, och går du längre ner ser du äldre inlägg.Under varje inlägg ser du en text som ovan. Du ser vem som skrivit, vilken tidpunkt och hur många kommentarer som kommit in på just det inlägget. Vill du läsa kommentarerna och/eller skriva en kommentar själv klicka du på antalet kommentarer. I det här fallet "21 kommentarer". Du får då upp alla kommentarer på inlägget.Längst ner på sidan med kommentarerna som du läst finns ovanstående ruta. Vill du lämna en kommentar skriver du den i rutan. Sedan trycker du på den blå nedåtpilen i rutan "Kommentera som: Välj profil..."Du kan nu välja att skriva vad du heter, eller att vara anonym. Om du vill skriva vad du heter går du ner i listan och trycker på "Namn/webbadress" Väljer du "Anonymt" kan du hoppa över nästa bild.Du får sedan upp den här rutan. Du skriver ditt namn i rutan där det står "Namn" och sedan trycker du på knappen "Fortsätt"Du kommer då tillbaka till din kommentar, men nu står ditt namn i rutan. Är du nöjd med det du skrivit trycker du på knappen "Skicka kommentar"
-
-
-

Och det här är väl det som är lite krångligt. En ruta med ett konstigt ord kommer upp, och man måste skriva bokstäverna i rutan nedanför. Man måste skriva exakt rätt för att det ska fungera, men det gör inget om man skriver fel. Då får man fler chanser. Skriv bokstäverna/siffrorna och tryck på knappen "Slutför"

Anledningen att man gör det här är att man med den här kontrollen undviker att någon använder ett datorprogram som automatiskt skickar exempelvis reklam som hamnar i blogg-kommentarerna.Nu har din kommentar skickats iväg. När den är läst och godkänd kan alla läsa den på bloggen.

Ganska enkelt, eller hur! Lycka till!

(För att komma tillbaka till förstasidan härifrån kan du trycka på "Startsida" här en bit ner, eller på den lilla blå knappen allra längst ner som det står "Ombilda Linjalen!" på)

3 kommentarer:

 1. vad bra med en så tydlig föklaring. nu ska jag försöka själv det verkar inte så svårt.

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Hej!

  Jag undrar varför dagis och företagen i garaget måste rösta? Kommer de också att få köpa sina lokaler?

  Har sett att en lägenhet står tom. Ej uthyrda måste väl räknas bort också?

  Undrande

  SvaraRadera
 3. Leo Osorio Paaso26 augusti 2009 00:09

  Har ni märkt att RL "Tremansteater"har förmodligen dåliga tittarsifror när dem har börjat "Jaga" ensamma kvinnor som går här på gården.För jag tror knappast att dem har syfte att uppvakta dem på annat sätt än försöka övertala att Damerna skulle tar tillbaka fullmakten eller att på något annat sätt försöka muta att får sin uppdrag genomfört.
  Föresten är det någon som har synat hur mycket Hyresgästförening lovade utfört arbete!!!

  Leo Osorio Paaso

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.