måndag 24 augusti 2009

Hertigen av Wales


Det finns många olika sätt att ta beslut. Den som vill ta ett genomtänkt beslut väger oftast fördelar mot nackdelar. Är fördelarna fler tar man sitt beslut. Är nackdelarna fler avstår man.

En vanlig metod är att ta ett papper, skriva ett plus och ett minus och helt enkelt skriva det man vet på den sida det passar bäst. Har du gjort något liknande, eller tar du ditt beslut grundat på den massiva propaganda nej-sidan överöser oss med?

Brf Linjalen är en liten förening. När en koloss som Hyresgästföreningen med gigantiska resurser har bestämt sig för att hindra vår ombildning är det svårt att göra sig hörd. Två tjusiga tidningar på bara ett par dagar. Fyrfärgstryck. Målet ska uppnås till varje pris, och medlemmarna betalar!

Det har sagts förut, men det tål att sägas igen - Hyresgästföreningen har inte ditt bästa för ögonen. Hyresgästföreningen vill bevara allmännyttan och därmed behålla sina egna medlemmar. Det är det som är målet och inte att du ska få det så bra som möjligt. Hyresgästföreningen vill få dig att avstå ditt livs affär för att dom ska kunna fortsätta kräva dig på medlemsavgifter.

Tidningen som kom idag är ett nytt lågvattenmärke. Den handlar om fusk vid ombildningar, och bilden på framsidan ska lura läsaren att tro att fusket förekommit här i Linjalen, vilket givetvis inte är fallet. Tidningen syftar till att få dig fientligt inställd till bostadsrättsföreningen, och den handlar inte på något sätt om hur du ska få ett så bra boende som möjligt.

Kom på stämman på torsdag. Tänk på dig själv och dina grannar och rösta på det sätt som ger bäst förutsättningar för er. Att lita på råd från Hyresgästföreningen i den här frågan är som att gå in på ICA och fråga vad dom tycker om att du funderar på att handla på Lidl i fortsättningen. Vad är sannolikheten för att du får svaret - "Det låter väl som en jättebra idé. Lidl har ju ett jättestort sortiment och dessutom mycket lägre priser än vi på ICA"?

Låt förnuftet segra. Rösta ja på torsdag och ge oss det boende vi förtjänar. Slipp oro för marknadshyror. Sänk din månadskostnad. Skapa dig en fantastisk pensionsförsäkring. Var med och ta besluten om Linjalens framtid.

Tusentals människor har tagit den här fantastiska möjligheten de senaste åren. Knappast någon har tackat nej. Varför? Givetvis för att det här är en möjlighet som de flesta bara drömmer om. Får man den här chansen så tar man den, och den kommer inte åter! Låt inte Rädda Linjalen/Hyresgästföreningen med starka egenintressen i att förhindra ombildningen förstöra den kanske största möjlighet de flesta av oss får i livet.

På torsdag väljer vi. Bostadsrätt med alla dess möjligheter, eller hyresrätt med borförhandlat underhåll och marknadshyror. Det är vi själva som avgör!

24 kommentarer:

 1. Tuppen i toppen25 augusti 2009 00:52

  Hurra!
  Ditt bästa inlägg så här långt. Pricken över I !
  Du satte fingret på den sjuka punkten!

  SvaraRadera
 2. Ordförande Persson25 augusti 2009 10:23

  ”Socialdemokratin måste genast ha en ny politik” DN.se 2009-08-24

  http://www.dn.se/opinion/debatt/socialdemokratin-maste-genast-ha-en-ny-politik-1.936850

  Drömmen om det egna hemmet får inte stanna vid en dröm:
  Drömmen om den första, egna lägenheten måste kunna bli verklighet för fler. Och när familjen växer måste också de som vill bo i villa ha möjlighet att göra det. För oss är det en självklarhet att två heltidsarbetande ska ha råd att bo i eget hus. En ny egnahemsrörelse för storstadens familjer behövs.

  >>>> Att bo i eget hus eller i bostadsrätt i storstäderna har alltför länge setts som en form av lyxboende av ledande social demokrater.

  >>> Därför har det inte heller varit riktigt accepterat att ge fler människor den möjligheten. Vi anser tvärtom att vi måste underlätta för fler att göra boendekarriär.

  >>> En bostadspolitik för blandade upplåtelse former och nya former av allmännytta, som radhus eller småhus är nödvändigt.

  >>> Dessutom är det ett måste att höja takten i bostadsbyggandet radikalt för att motverka bostadsbrist och prisstegringar.

  Bara ett ja på stämman på torsdag ger oss alla möjlighet att välja!

  SvaraRadera
 3. Henning Penning25 augusti 2009 10:38

  Ännu lägre räntor är att vänta tror vår "husbank SBAB"

  SBAB: Boräntan kan
  sjunka ännu mer
  Publicerad: 2009-08-25 09:16
  BOLÅN: Bolåneinstitutet SBAB spår att Riksbanksräntan förblir låg ännu ett år. Bolåneräntorna kan till och med sjunka ytterligare, tror SBAB.

  Botten för konjunkturen är passerad, men trots positiva data de senaste månaderna blir bedömningen att återhämtningen blir långsam. Det skriver SBAB i den konjunkturprognos som presenterades på tisdagen.

  "En återuppbyggnad av lagren ger ett tillfälligt lyft för produktionen men hög arbetslöshet och lågt kapacitetsutnyttjande håller tillbaka konsumtion och investeringar", skriver SBAB-ekonomerna.

  SBAB väntar sig att Sveriges BNP minskar med 4,9 procent under 2009, ökar med 0,6 procent 2010 och ökar med 1,8 procent år 2011. I sin senaste prognos i juni spådde SBAB att BNP skulle minska 4,2 procent i år, öka 0,6 procent under 2010 och öka 1,5 procent år 2011.

  Låg inflation medför att Riksbanken kan vänta till hösten 2010 innan man börjar höja styrräntan.

  Minskade riskpremier gör att den kortaste boräntan, bunden på tre månader, kan sjunka till 1,50 procent. Till slutet av 2011 har styrräntan höjts till 1,75 procent och den kortaste boräntan närmar sig 3 procent.

  De låga boräntorna har bidragit till att stabilisera bostadspriserna. SBAB bedömer att bostadspriserna fortsätter att vara stabila de kommande två åren. En marginell uppgång fram till mitten av 2010 följs av en mindre nedgång till slutet av 2011.

  "Det finns en risk att de rekordlåga räntorna leder till att hushållen lånar för mycket. När ränteläget blir normalt kommer ränteutgifterna att utgöra en betydligt högre andel av den disponibla inkomsten än vad hushållen varit vana vid de senaste tio åren", säger chefekonom Tomas Pousette.

  SvaraRadera
 4. För er som tvivlar:

  Hyresgäster säger ja till Stockholmsmodell

  Publicerad: 27 maj 2009, 20.02. Senast ändrad: 27 maj 2009, 22.37

  Hyresgästföreningen i Stockholm sade, efter en fyra timmar lång debatt, ja till förslaget om ett nytt system för hyressättningen, den så kallade Stockholmsmodellen. Nu ska fastigheterna klassificeras utifrån faktorer som läge och standard, snarare än byggnadsår. Och återigen hörs varningsrop om ”marknadshyror”.

  "–När det handlar om kronor och ören så är det ju så att modellen som sådan ska tillämpas på varje kommunal nivå. En sjö- utsikt i Nynäshamn är säkert mycket mindre värd än motsvarande utsikt i Hagsätra, säger Terje Gunnarson.

  Det finns en rädsla för att detta ska driva upp hyrorna i Stockholms innerstad.

  –Då kan man ju peka på hur hyrorna idag spretar. Söker man en tvårummare via bostadsförmedlingen så varierar hyrorna mellan 3000 kronor och 11000. Det beror endast på byggår och lägesfaktor och så kan vi bara inte ha det, påpekar Gunnarson."

  http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_2963659.svd

  SvaraRadera
 5. och en till:

  "Läget ska sätta hyran
  Publicerat 2009-05-20 00:00

  Ett nytt system för att sätta hyror är på väg i Stockholm. Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen är överens om att trivselfaktorer och läge i framtiden ska påverka hyrorna mer än i dag."

  " I Göteborg och Malmö kan läget påverka hyran till 25–30 procent. Om det får lika stor betydelse i Stockholm innebär den nya hyressättningsmodellen att hyrorna på några års sikt höjs väsentligt i innerstaden, medan de kan vara relativt oförändrade i ytterförorterna. "

  http://www.dn.se/sthlm/laget-ska-satta-hyran-1.870302

  SvaraRadera
 6. Hyresgästföreningen är som vanligt ute på krigsstigen. Det ska dock inte glömmas att deras motstånd till mer marknadsanpassade hyror är det som eldat på ombildningarna av hyresrätter till bostadsrätter.

  Den felaktiga prissättningen har gjort att 'alla' vill ombilda. Dessutom ser föreningen till att hyresrätterna i innerstan fortsätter att vara mycket billigare än i ytterområdena. Helt galet.

  SvaraRadera
 7. Martha i Dalen25 augusti 2009 11:51

  Ännu ett bevis på hur väl demokratin fungerar i en bostadsrättsförening. Ansvariga ställs inför ansvar.

  Hur ställer du Hyresvärden till ansvar? Eller HGF för de lögner de sprider? Eller RL som endast undantagsvis talar sanning...? - det går inte.

  Men i bostadsrättsföreningen går det.


  Ingen ansvarsfrihet till Ringenstyrelsen
  Nu kan bostadsrättsföreningen stämma styrelsen på 70 miljoner

  Publicerad 20 augusti 2009 - 22:27

  Bostadsrättsföreningen Rektangeln 21 som äger lägenheterna på Ringens affärscentrum på Södermalm beviljade inte sin förra styrelse ansvarsfrihet på stämman som just har avslutats.

  http://svt.se/2.33538/1.1661452/ingen_ansvarsfrihet_till_ringenstyrelsen?lid=puff_1661452&lpos=rubrik

  SvaraRadera
 8. Tändigt denna Terje i sin senaste blogg skriver han att
  "Strax efter lunch följer jag med ett av bonusbarnen som skall skriva kontrakt på en hyreslägenhet. Han har läst bloggen och hört mig prata om nyproducerade hyreslägenheter i Rågsved som förmedlas av ett privat företag.
  Efter att ha skickat en intresseanmälan via internet i fredags blev han under lördagen uppringd av företaget och erbjuden en enrums lägenhet. Han tackade ja och idag skrevs det kontrakt. I mina ögon en hög hyra men vad gör en ung man som vill flytta hemifrån. Valmöjligheterna är inte stora och att få sitt eget boende är en positiv hissnade upplevelse för en ung människa."slut citat.

  Att gossen har så svårt beror till viss del på att
  Terje Gunnarson har återigen utmärkt sig. Efter alla intrigerna mot hyresförhandlarna i Svenska Bostäder har det nu framkommit att Terje G fejkbor i en hyresetta med kokvrå, men i verkligheten i ägt radhus med sin fru! Själva fejket är nog det mest stötande. Men också att regionstyrelsen bör bo i hyresrätt och definitivt inte undanhålla en lägenhet för sitt bonusbarn eller andra bostadssökande.

  SvaraRadera
 9. Mamma i Linjalen25 augusti 2009 16:52

  Tryggare när hyreslägenhet blev bostadsrätt

  2009-08-20 Det har blivit snyggare och tryggare sedan hyresrätterna blev bostadsrätter.

  Det tycker i alla fall de som styr bostadsrättsföreningarna i dag. Enda problemet är att få folk att ställa upp i styrelsen.
  Under åren 1999 till 2004 fick hyresgäster i de tre kommunala bostadsbolagen i Stockholm erbjudande att köpa sina fastigheter. På så sätt bildades 301 nya bostadsrättsföreningar.

  Ordförandena i dessa bostadsrättsföreningar är mycket nöjda med hur det har blivit. Det visar en enkätundersökning som har genomförts av Stockholms stads utrednings- och statistikkontor, Usk.

  Ordförandena bedömer bland annat att föreningen har investerat mer i att förbättra fastigheten än vad de allmännyttiga bostadsbolagen skulle ha gjort. 70 procent har till exempel satsat mycket på ventilation, uppvärmning, gården och planteringar. Ekonomin ser också bra ut, enligt de allra flesta.

  Även mjukare värden, som grannkontakter, trygghet och trivsel får toppbetyg av ordförandena. Cirka hälften anser att detta har förändrats till det bättre efter ombildningen.

  Ändå är det svårt att få medlemmarna engagerade och att rekrytera folk till styrelserna och det är svårare ju större föreningen är, enligt enkätsvaren. Hälften uppger också att omflyttningen har varit stor sedan ombildningen.

  När försäljningarna genomfördes valde cirka 15 procent av de boende att bo kvar som hyresgäster. Nu har ungefär en tredjedel av hyresrätterna försvunnit och lägenheterna har sålts som bostadsrätter i stället. Av de föreningar som har hyresrätter kvar tycker 83 procent att det fungerar bra, men några beskriver problem med krävande eller störande hyresgäster, bland annat.

  Usk har tidigare frågat de kvarvarande hyresgästerna om deras erfarenheter. Bland dem tyckte nästan hälften att det hade blivit sämre efter ombildningen. Bland annat var de missnöjda med boinflytandet, skötseln och grannkontakterna.

  Undersökningarna ingår i en stor utvärdering av de omfattande ombildningarna i Stockholms stad. Även flyttmönster och boendeprofiler ska undersökas och tanken är att få en bild av de långsiktiga effekterna av att hyresrätter blir bostadsrätter.

  http://www.hyresgastforeningen.se/eprise/main/hemhyra/firstpage/edition/0/everyone/firstPage?ViewMode=0&orgId=0&movefirst=firstPageItem20090819_164519397&ItemObjectID=250582#

  SvaraRadera
 10. Och litet fler meddelanden från verkligheten. Jag räknar inte med att RL kommer att läsa eller förstå dem - men väl alla som sitter emellan och skall fatta sitt beslut. På verkliga grunder:

  "Bostadsmarknaden styr undan lågkonjunkturens fallgropar och undviker nya ras. Men de står snarare still än stiger de närmaste åren, bedömer SBAB"

  http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2009\08\25\349633&sectionid=Privatekonomi

  "Marknaden har kommit igång efter semestrarna och bostäder byter ägare i rask takt. Det är mäklaruppfattningen om säsongsstarten. När det gäller priserna tror Fastighetsbyråns vd Per Johnler på en stabil utveckling i höst"

  http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2009\08\21\349261&sectionid=Privatekonomi

  Erik Penser väntar sig långsamma räntehöjningar

  http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2009\08\25\349634&sectionid=Ettan

  SvaraRadera
 11. Martha i Dalen25 augusti 2009 17:34

  Och man kan lätt se att priserna på bostadsrätter stiger. Senaste juli statistiken för södermalm!

  http://www.sodermaklarna.se/02_pris-stat.aspx

  SvaraRadera
 12. Flygaren Räddat!25 augusti 2009 17:39

  Flygaren i Skarpnäck räddat!

  Grattis flygaren till ombildningen och alla fördelar det medför för er! Grattis!

  Nu skall bara Linjalen räddas från hyresrätten också!

  SvaraRadera
 13. Senaste nytt! Johansson, Fredh och Fryklöv väljer till slut att köpa sina lägenheter i Linjalen!

  Om det blir ja på stämman får man anta att det blir precis på samma sätt här som i de områden där man redan varit kloka nog att genomföra ombildningar. Det som händer är att även de som varit mest emot ombildningen också köper. Då kanske Hgf kan använda rubriken ovan på något av sina utskick. Inte så troligt, men roligt.

  En uppmaning till dig som funderar på att rösta nej. Fundera på varför även de mest aktiva motståndarna köper sin lägenhet när ombildningen väl blir av. Säger det dig något?

  SvaraRadera
 14. Ojoj vad rädda Linjalen är för fullmakterna!

  Styrelsens löften är inte bindande säger dom i sitt senaste propagandablad. Då blir frågan självklart: Hur håller vi Rädda Linjalen ansvariga för vår ekonomi när marknadshyrorna införs? Man lovar ju själva i samma utskick att hyrorna inte kommer att höjas (3:e stycket). Det är givetvis lögn och förbannad dikt. Om Johan Johansson och hans kumpaner följer med ner till advokatbyrån och skriver under ett avtal där de personligen tar ansvar för att betala hyreshöjningarna för alla hyresgäster i Linjalen tror jag på dom. Kräv detta av dom, för dom lovar dig personligen att du inte får kraftigt höjd hyra när Stockholmsmodellen införs.

  Vad ska du annars göra sen när hyran höjs? Ringa kompisarna i Rädda Linjalen och be om bidrag? Det enda raka är att dom står för mellanskillnaden, och att dom visar att dom verkligen vet vad dom pratar om genom att binda sig till detta genom ett skriftligt avtal.

  Det kan inte vara ett problem. Rädda Linjalen vet ju att hyrorna inte kommer att höjas. Och dom har lovat dig att det inte blir så!

  Tror du att du kan lita på dom? Be dom underteckna ett sådant avtal så bekänner dom färg! Garanterat!

  SvaraRadera
 15. Tips till alla som tänker rösta ja. Sov i din egen lägenhet fram till stämman. Det går rykten om att RL än en gång börjat kartlägga grannarnas sovvanor. Sitter det någon utanför porten imorgon bitti och antecknar när du går ut är det nog dom. Jag vet att det är väldigt obehagligt att bli kartlagd, och antagligen har dom redan kollat upp var du sover den här veckan. Men för säkerhets skull är det nog bäst om alla sover hemma nu ett par dagar så att det inte blir bråk om det på stämman.

  Får det gå till så här? Kan en aktivistgrupp som använder såna här metoder verkligen ha några anhängare? Jag blir rädd, på riktigt!

  SvaraRadera
 16. Oftast är det mer talande och informativt att på denna blogg få läsa sånt som nej-bloggen valt att INTE publicera än att läsa vad internet-trollen där skriver. Det avslöjar vad nej-sidan inte är intresserad av att delge sina läsare.

  Apropå senaste påhittet om energideklaration - där man om jag begrep blajet rätt verkar försöka få det till att Linjalen skulle bli individuellt straffbeskattat om energieffektiviteten är dålig - skrev jag exempelvis följande kommentar som inte publicerades:

  "Ursäkta, men Linjalen värms väl med fjärrvärme och släpper i så fall knappast ut någon koldioxid direkt? Om politikerna höjer koldioxidskatten så går kanske fjärrvärmepriset upp men det gäller ju alla. Och om regeringen får tummen ur och avskaffar fjärrvärmemonopolet kan det kanske rent av hända att priset sjunker.

  Den politiker som skulle våga sig på att börja straffbeskatta individuella hus tror jag inte är född ännu med tanke på alla äldre hus (både småhus och flerfamlijshus) med dålig energieffektivitet som lär finnas.

  Sen bör man såklart ändå undersöka om det finns åtgärder där energibesparingen motiverar kostnaden och i så fall genomföra dessa. Detta är vad jag förstår syftet med en energideklaration. Eftersom det är ägarens ansvar att energideklarationen blir gjord så känns det ganska ologiskt att i nuläget anklaga styrelsen. Ska det klankas på någon så är det ägaren, d v s Stockholmshem."

  SvaraRadera
 17. stockholmshem ska spara energi på våra nya fula doschkranar. Får vi billigare hyra då?
  Rädda linjalen talar aldrig om stockholmsmodellen och våra hyyreshöjningar. bara on styrelse och fullmakter, hur försvarar de att de går emot alla
  hyresästföreningar i stockholm som kritiserar stockholmsmodellen och de kommande kraftiga hyreshöjningarna? jag är rädd att jag inte kan bo kvar om det blir Nej till BRF, Hoppas verkligen folk kommer och röstar för sitt eget bästa och en bättre ekonomi, jag tjänar över 2000kr i månaden om det nlir BRF, Dumt att betala för ngn konstig moralistisk ide om en allmännytta som inte existerar längre. Man kan göra bättre saker för de 2000 kr. kämpa för en rättvisare värld och inte låta de som är längst ner splittras som i linjalen t.ex.

  SvaraRadera
 18. Flygaren Räddat!26 augusti 2009 09:07

  Flygaren i Skarpnäck räddat!

  Grattis flygaren till ombildningen och alla fördelar det medför för er! Grattis!

  Nu skall bara Linjalen räddas från hyresrätten också!

  SvaraRadera
 19. Det är tydligt att "KSMB" johan-johan-johansson inte vill att man skall kunna ombilda alls om man läser deras förslag till lagändring.

  Och snacka om att han tar sig själv på stort allvart. En gammal punkrockare som inte vuxit upp.

  Det ännu allvarligare är att det nu är HELT klart och tydligt att hyresgästföreningen driver på RL. Lågt.

  HGF ser bara till sina medlemsavgifter, sin makt och sina hyresförhandlingsmiljoner. Var det 36miljoner de får per år?

  Klart att immunförsvaret går på dem .. "aj aj - om folk själva får bestämma ombildar de ju! - och då blir vi av med alla fina bjudmiddagar och tjänstemannajobb. Detta måste stoppas till varje pris!"

  Se igenom bluffen. De vill inte dig väl - de vill sig själva väl.

  Rösta ja på stämman och slipp de gamla politruckerna i HGF.

  SvaraRadera
 20. Senaste nytt om räntan. KI26 augusti 2009 17:20

  Mer information från verkligheten för alla "rädda"

  Reporäntan kommer att ligga kvar på 0,25 procent till det fjärde kvartalet 2010 och regeringens kommande finanspolitiska åtgärder bör utökas, samtidigt som svininfluensans effekter på ekonomin kommer att bli liten.
  Det skriver Konjunkturinstitutet i sin konjunkturprognos på onsdagen. (Di.se 2009-08-26)


  http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2009\08\26\349817&sectionid=Ettan

  SvaraRadera
 21. Hej ! Jag vill bara ge ett exempel på marknadsanpassade hyror i innerstan ; Jag ser på Björnsbytare att det finns en lägenhet på 21 m2 i 30 - tals hus på kammakargatan 23 som har en hyra på 3 780 kr./ månad. Bara ett exempel på vad som kanske kommer att ske med hyrorna i framtiden. Såklart ska du rösta JA i morgon !!.

  SvaraRadera
 22. Hej igen.

  Ja detta är verkligen en riktig soppa hit och dit.
  Har läst mycket nu.
  Och måste nog säga att jag tycker att det som Styrelsen håller på med nu känns inte ok!
  Att vara på folk på detta viss.

  Ärligt talat Marcus tycker du det?
  Låt förnuftet segra har du skrivit. Ja om du har sans och förnuft så borde du snacka med dom andra i din liga för detta är pinsamt.
  Du skrev ju en gång att vi alla ska bo här sen..ja just det.
  Att Anders Werkö lägger dessa brev i lådorna att lämna fullmakter osv..
  Mig har dom också varit på på gården så jag vet vad jag pratar om.
  Nää det är faktiskt pinsamt.Och absurt.

  Karin

  SvaraRadera
 23. Hej Karin

  Du har läst mycket säger du. Det är skrämmande att du litar så mycket på de anonyma skribenterna på motståndarbloggen att du verkligen tror att det är sant det som skrivs. Jag har varit nere vid bordet på gården i stort sett varje dag på väg hem från jobbet, och jag inte sett någonting överhuvudtaget som är i närheten av det som hittats på och skrivits om av motståndarna. Bara trevliga engagerade människor som trotsat alla väder för att du ska få den information du behöver.

  Att Brf ringer på dörrar är självklart. Med tanke på hur dåligt insatta många var inför förra stämman är det uppenbart att informationen inte kommit ut ordentligt. Hade den gjort det hade vi inte behövt hålla stämman imorgon. För att komma i kontakt med alla grannar måste man ringa på dörren!

  Varit på dig på gården säger du. Frågade dom om du hade den information du behöver och om du bestämt dig? Upplever du dessa frågor som kränkande? Vi står inför vårt livs sannolikt viktigaste ekonomiska beslut, och det vore nästan kriminellt att inte ge alla chansen att ta sitt beslut på rätt grunder.

  Rädda Linjalen gör allt för att skapa en hatstämning där styrelsen är ond. Den senaste veckan har man publicerat kommentarer på bloggen med hot om våld, förtal och man har även på ett mycket otrevligt sätt kommenterat brf-medlemmars utseende. Det är Rädda Linjalen! Är det metoder du ställer upp på?

  Jag har inte sett Werkös lapp, och jag vet inte ens om den existerar. Men en lapp med uppmaningen att "om du vill rösta ja på torsdag kan du lämna en fullmakt i min brevlåda". Hur i hela friden kan det upplevas som kränkande? Nu är det nog dags att sansa sig!

  Nu förstår jag att du sympatiserar med Rädda Linjalens politiska målsättning, och att det inte spelar någon roll vad jag skriver här. Men jag vill ändå säga att det du skriver om inte är det vi röstar om imorgon. Vi röstar om vilken boendeform vi vill ha. Om vill vill sänka vår månadskostnad med flera tusen kronor och trygga vår pension. Om vi själva vill bestämma över Linjalens framtid. Det är det vi röstar om. Motståndarna försöker hela tiden smutskasta Brf och få dig att rösta nej för att styrelsen är dum. DET ÄR OINTRESSANT! Vi väljer själva styrelse. Skulle den nuvarande inte göra jobbet på ett bra sätt väljer vi ny styrelse. Gör dom ett bra jobb blir dom sannolikt omvalda. Imorgon väljer vi dock boendeform, inte styrelse.

  För övrigt träffade jag på vägen hem idag en kamrat som bor i ett hus på Sveavägen. Dom har haft köpstämma. Samtliga hushåll röstade ja. 100 %.

  SvaraRadera
 24. Anonym 16:36:
  Inget fel med KSMB, jag gillade dom och såg dom live på Alladin så sent som nån gång på 90-talet.

  Men som någon skrev på anslagstavlan idag, såsom samhället utvecklar sig så finns det inte längre någon praktiskt anledning att blanda ihop ombildningar och politisk hållning. Många med hjärtat till vänster har insett att med dagens politik finns det bara ett sätt för "mindre bemedlade" att på viss sikt bo kvar i innerstan och det är att göra sig oberoende av marknadsliberala politikers illa maskerade försök att "marknadsanpassa" hyrorna. Hyresgästföreningen gick tyvärr på det klassiska politiska tricket att tillsätta en utredning som föreslår nåt riktigt otrevligt för att få "parterna" att föreslå något aningen mindre otrevligt (men en klar försämring jämfört med utgångsläget) i samma riktning som politikerna önskar.

  OK, en blandad befolkning bevaras ju främst så länge den första generationen av nyblivna br-innehavare (som fått köpa till underpris) och deras arvingar bor kvar men förhoppningsvis skjuts omvandlingen av innerstaden till ett tråkigt och homogent "högre medelklassghetto" a' la Hammarby Sjöstad upp med åtminstone några decennier.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.