måndag 20 april 2009

Ny skandal

Senaste "skandalen". Ett gammalt dokument med information inför köpstämman har nu upptäckts av en ombildningsmotståndare. Information om ombildningen som legat på Brf:s hemsida (på förstasidan) i ett par månader tas nu upp som ett nytt avslöjande...

I det långa dokumentet återfinns nedanstående citat:

".....därefter är det dags att hålla det slutliga mötet, köpstämman den 2 april, på vilken alla medlemmar har möjlighet att rösta för att besluta om Brf Linjalen skall köpa fastigheten Linjalen 8 eller inte.

Det är viktigt att Du kommer till stämman eftersom det nu är sista chansen att köpa fastigheten"

Och det är underskrivet av styrelsen!

Och ja, så är det ju verkligen. Det här är sista chansen, och vi har på oss fram till sista augusti. Sen är det kört, på obestämd tid. Kanske för alltid.

Om 10 procent av medlemmarna vill ha en ny köpstämma måste det hållas en. Om det nu skulle bli en ny köpstämma vore det underbart om vi då kunde diskutera för- och eventuella nackdelar med att själv äga sin lägenhet inför den stämman. Om nej-sidan fortsätter med sina påhittade skandaler som motargument mot en ombildning måste dom väl snart bli genomskådande? Varför lägga så många timmar på att tala illa om styrelsen om nu ombildningen är en så dålig idé? Varför hitta på en massa "avslöjanden" som visar sig vara rena lögner, om argumenten mot ombildningen håller?

Ombildningen är en så gynnsam affär för oss som får möjligheten att köpa vårt boende att nej-sidan inte kan övertyga med sakliga argument. RL är emot utförsäljning av allmännyttan och mot att vi som bor här gör vinst på "allmänna medel" Att det är en bra affär att köpa sin lägenhet är alltså ett argument mot ombildningen för nej-sidan. Med dom förutsättningarna kanske kanske man bara gör vad man är tvungen till, men det är verkligen inte rättvist mot dom som avstått från att rösta ja på helt felaktiga grunder.

9 kommentarer:

  1. RL/Hyresgästföreningen har kommenterat ditt inlägg i sin blogg. De följer sin vana trogen sin strategi som går ut på att skrämma meningsmotståndarna genom personangrepp och idiotförklaring.

    Nu är det personen bakom denna blogg de är ute efter. Du tillåts inte ha en egen åsikt eftersom denna rätt är förbehållen RL/Hyresgästföreningen. Snart kommer väl krav på att bloggen släcks ner i vanlig ordning.

    SvaraRadera
  2. Det är intressant att RL gärna vill framställa sig själva som opolitiska samtidigt som de hänvisar till Nätverket Nej Till Ombildning. Detta nätverk företräds av en kvinna som bland annat skriver följande i samma vänsterorienterade tidningar som RL gärna och ofta figurerar i:

    "En socialistisk revolution skulle avskaffa elitens rätt till privat ägande av samhällelig produktion, avskaffa privat ägande som grunden i samhället."

    Källa: http://www.socialisterna.org/offensiv/arkiv/433/debatt_bang.html
    http://www.nejtillombildning.se/

    SvaraRadera
  3. Man valde att ge mig en skopa ovett på Rädda Linjalen. När jag kommenterade det som skrivits publicerade man inte min kommentar. Så jag publicerar den här istället.
    ________________________________

    "På Ombilda Linjalens blogg döljer man inte sitt förakt för den majoritet som sa NEJ till ombildningen"

    Nej Olof, så är det verkligen inte. Många kraftuttryck blir det, men ni håller ständigt fast vid er retorik. Förakt? Absolut inte!

    Det enda förakt jag upplever i den här processen är det ni framför här på bloggen. Mot styrelsen i första hand. Och nu får jag mig en släng av det också. Alla som inte tycker som ni ska förtalas!

    Att ni använder er av kommentarsgranskning, och alltså läser alla kommentarer innan de publiceras, och ändå släpper igenom hot mot styrelsemedlemmar är skrämmande. Dessutom är hot olagligt, även om det sker på Internet. Det vet ni naturligtvis. Men ni struntar i det ändå, eftersom ni anser att det gynnar er sak. Ni skyr inga medel i er kamp för att förhindra att vi som bor här profiterar på allmänna medel.

    Några av de mest frekventa skribenterna på er blogg bor inte ens i Linjalen. På vilket sätt är dessa personer intressanta i just vår ombildning? Är de så insatta i förutsättningar här hos oss att de har åsikter av relevans? Eller har ni snackat ihop er och kör samma argumet mot alla ombildningar? Styrelsen är inkompetent. Den ekonomiska planen är usel. Det är för dyrt. Det myglas vid alla omröstningar. Fler använder bara sitt förnamn, men om man är mot ombildningen är det ok gissar jag?

    Olof, jag skulle vilja veta varför du är så otroligt intresserad av mitt efternamn? Självklart tar du upp det gång på gång för att du vill få mig att framstå som oseriös och icke trovärdig, men vad ska du göra om jag säger vad jag heter? Då kanske det är jag som ska få passa mig när jag visar mig på gården?

    /Markus

    SvaraRadera
  4. Svagt av Rädda Linjalen att inte våga publicera genmälet till ett påhopp från en av de ledande i "nätverket". Visar än en gång vad RLs tomsnack om "ärliga tag och högt i tak" är värt när det kommer till kritan...

    SvaraRadera
  5. Hej!

    Jag har inte lyckats hitta dessa hot på RL´s blogg som du nämner, kan du klargöra mer exakt och kanske länka?

    /Nyfiken

    SvaraRadera
  6. Det har varit mycket snack om att BRF måste dra tillbaka sin köpeintresse för att RL/Hyresgästföreningen ska kunna förhandla med Stockholmshem om renoveringarna i kvarteret för 2009. På RL/Hyresgästföreningen möte igår presenterades vilka åtgärder det är som de vill förhandla fram. De är följande:
    1. En timma längre öppettid i tvättstugan.
    2. Nedsågning av ett dött träd.

    Hoppas de skickar ut denna information till alla i kvarteret så folk upptäcker vilken bluff de är!

    SvaraRadera
  7. Nyfiken

    "Hatet är större än någonsin när det gäller ordföranden i Brf. Han gör nog säkrast i att köpa sig en bostadsrätt och flytta"

    Det hotet granskades och godkänndes! Efter att signaturen Britt-Marie skrev en kommentar togs hotet bort med motiveringen "Det innehöll sådant som skulle kunna tolkas som hot även om jag inte tror att det var menat så" Jo, nog kan det tolkas som hot alltid. Och om det inte var menat som ett hot - vad var det då menat som? Och den viktigaste frågan av alla - hur kunde hotet granskas och sedan publiceras?

    "Ringer något av deras stolpskott på min dörr igen gör jag mig olycklig" (under "Nyheter från Linjalen, 26 april 15:01)

    Som svar på din fråga "Nyfiken". Nu hoppas jag att det inte blir mer av den varan och att vi kan fokusera på det som det här egentligen handlar om!

    /M

    SvaraRadera
  8. Gäsp......
    Mer lättskrämd skara får man leta efter.

    SvaraRadera
  9. Edit: 16:27
    De uteblivna förhandlingarna gäller naturligtvis underhållet 2010 och inte 2009 som jag tidigare skrev.

    Det fanns en punkt 3 som också skulle förhandlas, nämligen byte av portkoder. Men detta är ju redan gjort så jag tog inte med det ovan.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.