onsdag 8 april 2009

Den ekonomiska planen

I den förra tråden blev det en hel del diskussion om den ekonomiska planen. Det är uppenbart att många har synpunkter på den, och tycks ha tagit sitt nej-beslut på grund av hur den är utformad, alternativt hur innehållet i den har förmedlats.

Någon hävdar att intygsgivningen från Boverket inte har någonting att göra med om planen är hållbar eller inte. Vad innebär intyget från Boverket om det inte är en kontroll av att den ekonomiska planen är hållbar?

Om vi fortsätter diskussionen är det enda som är intressant i det här läget vad som redan är bra och vad som kan göras bättre. Att bara säga att den är dålig tillför inget som inte redan är sagt.

Tycker du något är bra i planen - berätta vad det är!

Tycker du något är mindre bra i planen - berätta då hur det skulle kunna ändras till det bättre!

3 kommentarer:

  1. Jag tycker också att en ny plan behövs. En utan eller med en mkt mindre utjämningsfond. I övrigt tycker inte jag planen är dålig.

    SvaraRadera
  2. Enda sättet är att lägga både insatser och avgifter betydligt mycket högre än i den nuvarande planen. Ett sådant upplägg skulle troligtvis röstas ner, men det skulle i alla fall vara ärligare än den ekonomiska planen är idag.

    SvaraRadera
  3. Höj insatser och avgifter, skippa utjämningsfonden / trappan.

    /Jesper

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.