fredag 10 april 2009

Inget underhåll 2010

Det nya man försöker skrämma upp hyresgästerna med är att Stockholmshem inte kommer utföra något underhåll under 2010 om bostadsrättsföreningen går vidare med ombildningsplanerna. Först via Rädda Linjalen, och idag också via brev från Lokala hyresgästföreningen/Rädda Linjalen.

"Om brf trots allt går vidare med fler köpstämmor så kommer Stockholmshems budget för 2010 vara satt och vi riskerar att inte få något yttre underhåll på fastigheten förrän 2011"

Om man inte budgeterar något underhåll måste det bero på att man räknar med att fastigheten är såld, och att man därmed inte har några intressen i, eller hyresintäkter från, Linjalen.

En budget är en ekonomisk plan. Om förutsättningarna ändras ändrar man givetvis en lagd budget. Om fastigheten säljs kommer man inte lägga ner pengar på underhåll, även om man budgeterat för det, för att ta ett exempel. Naturligtvis måste också det omvända gälla.

Om Stockholmshem i sin budget kalkylerar med att Linjalen är såld, och därför inte budgetarar för yttre underhåll, så kan kan man inte heller budgetera några hyresintäkter. Logiskt sett borde det alltså vara lika troligt att vi slipper betala hyra fram till 2011 som att underhållet ställs in.

Yttre underhåll förresten.... Med tanke på hur mitt kök ser ut är det inte vad jag saknar...

5 kommentarer:

  1. Det är allmänt känt att de allmännyttiga bolagen fryser allt underhåll så länge det finns ombildningsplaner. Det har stått i media ett flertal gånger. Det är då självklart att inte lägga in underhållet i budgeten utan skjuta fram det till nästa budgetår.

    SvaraRadera
  2. Mmm, men om stockholmshem fortsätter förvalta ligger det ju in deras intresse att undehålla när det behövs. Det blir dyrare om man väntar. I våra lägenheter kommer vi ju inte märka något oavsett eftersom det bara pratas om yttre underhåll

    SvaraRadera
  3. Vi kanske får en ny styrelse. Då kan det nog bli riktigt bra. Jag röstar inte på styrelsen utan på att jag vill köpa lägenheten. Men det är dags för info nu!

    SvaraRadera
  4. En ny styrelse löser tyvärr inte problemet att det var så många som röstade nej.
    Om det skulle bli en köpstämma till är det inte bara pinsamt, utan det kommer också bli en visa i media, och Linjalen kommer att utmålas som den skandalombildning rädda linjalen hela tiden har velat få det till.
    Vi kan väl lämna det hela med lite värdighet.

    SvaraRadera
  5. Exakt vilket underhåll ska dom då ställa in? Inre underhåll har vi ju inget och yttre finns mig veteligen inget planerat. Vilket underhåll skulle vi missa om nu detta otäcka påstående mot förmodan skulle stämma?

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.