lördag 21 mars 2009

Mötesplats för oss som är FÖR en ombildning.

För dig som vill länka till Ombilda Linjalen! finns här några banners som du får använda som du önskar.









I denna blogg finns möjlighet för oss som är för en ombildning att diskutera och framföra våra argument och åsikter.

Det är mindre än två veckor kvar till köpstämman när denna blogg skapas, men för den som fortfarande inte tagit beslut om hur han eller hon ska rösta på stämman måste det vara intressant att också få information om fördelarna med en ombildning. För det finns väldigt många fördelar!

Den information som finns på nätet idag domineras tyvärr helt av de som är motståndare till ombildningen. Detta är väldigt synd då det felaktigt kan ge bilden av alla är mot en ombildning, vilket givetvis inte stämmer. Vi är många som ser en ombildning som den fantastiska möjlighet det är!

Du som skriver får gärna vara anonym. Ett krav är dock att information som läggs in ska vara saklig! Självklart får du också helt enkelt säga vad du tycker, bara det tydligt framgår att det är dina åsikter och inte fakta som läggs fram.

Personangrepp eller smutskastning av motståndare eller anhängare till ombildningen kommer inte att tolereras. Inlägg som bryter mot detta raderas. Självklart är det tillåtet att bemöta felaktig information som förs fram. Den som tror på att vi står inför ett stambyte något av de närmsta åren kommer att ta sitt beslut på felaktiga grunder - för att ta ett lösryckt exempel.

Berätta gärna för dina grannar att det nu också finns ett forum för oss som är för en ombildning! Och skriv gärna inlägg. Den som ännu inte bestämt sig behöver information. Saklig information. Motståndarna till ombildningen har varit mycket skickliga på att få ut sitt budskap, och vid en sökning på nätet är det vad man hittar. Det behövs en motpol!

I skrivande stund är bloggen precis uppstartad, och det finns lite mer kvar att göra innan bloggen är helt färdig, men det går jättebra att skriva inlägg redan nu! Mejla gärna ditt inlägg till ombildalinjalen@hotmail.com så lägger jag in det, eller lägg in det som en kommentar till det här inlägget.

Jag som skapat bloggen gör inte anspråk på att ha svar på alla frågor. Jag har heller ingen koppling till Brf Linjalens styrelse, mer än att jag uppskattar allt arbete dom lagt ner för att vi ska få den här chansen. Jag har skapat bloggen för att även vi som är positiva till ombildningen ska ha en möjlighet att göra våra röster hörda.

Välkommen!

/Markus

2 kommentarer:

  1. Härligt att någon tar ett initiativ så att vi kan föra fram de positiva delarna av en eventuell ombildning. Då jag vid flertalet tillfällen blivit censurerad på Rädda Linjalens hemsida, trots att jag bara har uttryckt mina åsikter och kommenterat rena felaktigheter, har jag tappat all respekt för hur "motståndarna" för fram sitt budskap. Det är långt ifrån en öppen debatt. Så fort någonting positivt skrivs om ombildningen så blir det censurerat, med hänvisning till att allt för många inlägg kommer från samma IP-adress. Hade man "kollat upp" min IP-adress hade man klart och tydligt kunnat se att så inte är fallet.


    Detta inlägg censurerades för två veckor sedan:


    1. Jag tillhör INTE styrelsen och jag är INTE bosatt i området. Det är tydligen en slump att jag inte kan svara på vissa frågor. Vilka är dessa? Vänligen precisera.

    2. Är vi i ”början” av den värsta lågkonjunkturen i mannaminne? Den började sommaren 2007 och accelererade under hösten 2008. Det vore väldigt intressant att veta hur du så tvärsäkert kan säga att vi är ”i början” av den värsta lågkonjunkturen i mannaminne.

    Vi kan ju naturligtvis spekulera. Vi förutsätter att lågkonjunkturen blir oerhört utdragen. Vad händer då med räntorna? Kommer man att höja räntorna då, och försvåra ytterligare för privatpersoner och företag att betjäna sina lån? Nej, det kommer man inte att göra. Vidare kan man hävda att vi måste höja räntorna för att stärka den svenska valutan. Men varför i hela världen då? Sverige exporterar mer än vad vi importerar (60/40), varför en svag krona gör oss än mer attraktiva.

    Det råder inga som helst tvivel om att situationen i den globala ekonomin är tuff, vilket jag i tidigare inlägg också påpekade. Även Sverige är drabbat. Det är därför räntan i dagsläget är så låg. När man lånar pengar måste man klara av en betydligt högre ränta. Har man så pass låg inkomst att man inte klarar det, kanske man istället ska bo kvar som hyresgäst. Naturligtvis finns det hyresgäster som inte kommer att klara av att ta upp ett lån och som önskar bo kvar som hyresgäster. Men det är ju synd att rösta nej och inte ge sina grannar möjligheten att göra en mycket bra affär.

    4. Stora lån med subprimeliknande upplägg i början av en lågkonjunktur. Intressant formulering. Vad är ett stort lån och vad har du för belägg att vi är i början av lågkonjunkturen? Vad menar du egentligen med det subprimeliknande upplägget? Är det så att inte hyresgästerna har någon betalningsförmåga?

    5. Varför i hela världen skulle inte en så pass stor förening klara av underhållet när till och med föreningar med tio lägenheter gör det? Det bör ju finnas avsevärt mycket mer kompetens hos er.

    Det är ju nästan som att idiotförklara varje bostadsrättsinnehavare i hela Sverige. Menar du på fullt allvar att du tycker Linjalen är i bättre skick än de bostadsrättsområden som ligger i din närhet, eftersom du hänvisar till hur väl Stockholmhem har skött fastigheterna?

    Eller beror allting på att Stockholmshem inte underhållit de senaste fem – sex åren? Eller…. kan det vara så att de aldrig kommer att göra ”mer än de verkligen måste” då de faktiskt önskar tjäna så mycket pengar som möjligt på sitt ägande i fastigheterna?

    6 Ditt uttalande om ”bankrådgivare i estlandsverksamheten” tänker jag inte ens kommentera. Men det vore ju väldigt intressant att veta vad du gör själv, som så säkert kan uttala dig i olika frågor som du egentligen inte verkar ha någon som helst aning om?

    Med vänlig hälsning

    Fred

    SvaraRadera
  2. Det är svårt att bli profet i eget land...jag tror att du i egenskap av icke-boende har goda förutsättningar att lyckas här Fred. Huvudet på spiken!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.