lördag 28 mars 2009

Att göra en pudel

Några tankar kring uttalandet från "Svensk fastighetsförmedling"

Jag tror knappast att Svensk Fastighetsförmedling lägger sig i vår ombildning. Om Maria B:s uttalanden tas som Svensk Fastighetsförmedlings officiella ståndpunkt är man nog fel ute. Det kanske är därför hon skriver brevet där hon gör avbön i jag-form? Hon undertecknar bara med sitt eget namn. Inte Svensk Fastighetsförmedling. Och har hon över huvud taget sagt det som först hävdades?

En fullt jämförbar rubrik med samma bakgrund som denna skulle kunna vara "Boverket råder de boende i Linjalen att ombilda. Den ekonomiska planen är utmärkt!" Detta eftersom Urban W med all sin erfarenhet anser att ett köp är att rekommendera. En fantastisk affär för de boende. Och han jobbar ju, åtminstone i egenskap av intygsgivare, åt Boverket.

Det mest intressanta tycker jag dock är innehållet i "förtydligandet"

"Fastigheten har ett mycket attraktivt läge och en ombildning är ett mycket bra initiativ, under förutsättning att det görs under rimliga former" (Linjalen alltså. En ombildning är ett mycket bra initiativ!)

"Gällande Brf Ringen så har vi på vårt kontor på Södermalm i nuläget valt att avstå från uppdrag där, när de facto finns misstankar om ekonomiska olägenheter. Att ta på sig försäljninguppdrag i en förening där styrelsen eventuellt har begått ekonomisk brottslighet, känns inte etiskt" (Det har alltså ingenting med Urban Wimans inblandning i ombildningen eller något annat att göra, utan att man eventuellt haft kriminella i styrelsen. Då behöver det argumentet aldrig mer tas upp, någonsin - skönt)

"Brf Linjalen, som ännu inte har tagit över fastigheten, har inte jag eller någon annan på Svensk Fastighetsförmedling tagit ställning emot, här kan vi endast yttra oss om att det vore önskvärt med ett annat upplägg på den förslagna ekonomiska planen" (Föreslå gärna förbättringar, ni som har bättre lösningar. Självklart väljer vi det upplägg som är bäst för oss själva)

I den här debatten tar nej-sägarna mäklare för sanningssägare, och jurister för lögnare. I komplicerade juridiska och ekonomiska frågor brukar man annars lita mest på jurister och ekonomer. I det här fallet frågar nej-sägarna en säljare (mäklare) om man ska köpa, och tar svaret för en fullständig sanning. Och det är ju inte första gången.

Efter "förtydligandet" vore det nog lämpligt att inte göra så stor sak av uttalandet från "Svensk Fastighetsförmedling" Om man inte är för en ombildning förstås!

Nu är det oklart vem som egentligen borde göra en pudel. Antingen Maria B eller den som publicerade "hennes" uppgifter. Det beror på vad som är sant. Men en pudel är det, utan tvekan!

(”Pudel” är det nya ordet för det urgamla sättet att be om ursäkt när man gjort bort sig eller haft fel offentligt. Det låter lätt men är i själva verket en svår konst. //Aftonbladet)

3 kommentarer:

  1. Jag tycker lite synd om Maria B. Kan inte vara roligt när chefen på måndagsmorgonen kommer och undrar varför det är massa mail om en linjal i inboxen. Jag känner medlidande med henne även om hon kanske sagt det som Rädda Linjalen påstod. Grymt att sprida hennes ord när det är så uppenbart att det skulle leda till att hon skulle få göra en pudel, oavsett vad hon nu egentligen tycker.

    SvaraRadera
  2. jag ser rätt så tydligt att stycket som är med fet stil är i jagform....hennes personliga uppfattning alltså....det är inte svensk fastighetsförmedlings åsikt....och det är klart att hon fått det körigt på kontoret pga den uppfattningen

    SvaraRadera
  3. Dessutom behöver man inte ens anstränga sig för att läsa mellan raderna eftersom det står tydligt att det är väldigt vaga ord från hennes sida: ”dess upplägg verkar olämpligt” ”kan lätt leda till närmast osäljbara lägenheter”. Detta är en äkta Kungspudel!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.