torsdag 18 juni 2009

Programförklaring

Till Dig som är osäker på om du vill ha en ombildning till bostadsrätt!

Till Dig som kanske inte har råd att köpa din lägenhet!

Därför ska även du bli medlem i Brf och rösta JA på köpstämman den 27 augusti!

Programförklaring: Detta vill den nya styrelsen för Brf Linjalen efter en ombildning

· Styrelsen för Brf Linjalen välkomnar alla att bo i Brf Linjalen, som bostadsrättshavare eller hyresgäst! En ombildning innebär att man kan köpa sin bostadsrätt eller fortsätta vara hyresgäst hos bostads­rätts­föreningen, i stället för hos Stockholmshem. En bostadsrättsförening behöver också sina hyres­gäster! Styrelsen för Brf Linjalen vill ge alla som bor i kvarteret ett bättre boende än vad vi har nu, oavsett om man köper sin bostadsrätt eller om man hyr av bostadsrättsföreningen!

· Styrelsen för Brf Linjalen kommer inte att medverka till en hyressättning enligt de nivåer som föreslås i Stockholmsmodellen eller marknads-/lägesanpassade hyror! Styrelsen kommer arbeta för att den som fortsätter vara hyresgäst hos bostads­rätts­föreningen ska ha en lägre hyresutveckling än hos övrig allmän­­­­nytta i innerstaden! Det ska löna sig för oss alla att bo i Brf Linjalen – vare sig vi äger vår bostads­rätt eller hyr vår lägenhet!

· Styrelsen för Brf Linjalen kommer arbeta för ett bättre lägenhetsunderhåll än vad vi har idag.

· Styrelsen för Brf Linjalen kommer att upphandla ett erfaret förvaltningsbolag för den löpande driften av fastig­heten och kommer arbeta för en bättre fastighetsskötsel med egen fastighets­skötare som finns nära tillhands för de boende. Fri felanmälan precis som idag för hyresgäster och billiga priser för bostads­rättshavare.

· Styrelsen för Brf Linjalen kommer ta fram en förbättringsplan för kvarteret avseende garage, gårdar, kvarters­lokal, tvättstugor, bi-utrymmen och förråd. Linjalen har utrymmen som idag inte utnyttjas och som skulle kunna ge ett stort mervärde för alla boende – särskilt för de som tillbringar mycket av sin tid i kvarteret d v s äldre, barn och tonåringar.

Länk till Förbättringsgruppens förslag till åtgärder

· Styrelsen för Brf Linjalen kommer arbeta för ökad trygghet och mindre risk för stölder i kvarteret. Bättre lås, belysning och bevakning. Ingen ska behöva gå rädd i garaget på kvällen! Vårt soprum ska vara en miljöstation där vi i lugn och ro ska kunna sopsortera.

Avslutningsvis…Har du råd att inte rösta JA och få en lägre hyresutveckling än övrig allmännytta i innerstaden och ett trevligare, tryggare boende? Vill Du missa den chansen?Har du råd att inte rösta JA och därmed ge dig själv och dina barn möjlighet att förvärva ett mycket pris­värt boende, ditt livs investering och en pensionsförsäkring utan jämförelse? Att få den stora förmånen och möjligheten att få köpa sin hyreslägenhet är alltid en god affär på lång sikt, oavsett hur räntenivåerna ändras. Om lägenheten ligger mitt på Södermalm är det en chans som är få förunnade och som aldrig mer kommer tillbaka. Vill Du missa den chansen?

Styrelsen i Brf Linjalen: Eva Fee (ordf), Ingmar Nygren Bonnier (vice ordf), Anders Werkö, Mikael Holst, Johanna Hampinen, Gunilla Thörnwall Bergendahl, David Mehdipoor, Christel Nistell, Alberto Osorio samt Mikael Johnsson

7 kommentarer:

  1. Ännu en grupp..var tog demokratigruppen vägen?

    Jag tycker det är hemskt att människor är beredda att göra vad som helst för att det ska bli bostadsrätt. Ska ni här också försöka om och om igen om nu ni skulle få det?

    Är det demokrati att bara köra på hur länge som helst..och till vilket pris som helst?

    SvaraRadera
  2. Nej det är inte hemskt att människor är beredda att göra vad som helst för att vi alla ska få det bättre. Tycker någon att brf:s inriktning inte är bra? Det har jag svårt att tro!

    SvaraRadera
  3. Denna programförklaring är ju jättebra! Men... med vilka pengar skall den genomföras? Snart är huset 50 år - dags för stambyte, alltså. Får man välja mellan stambytet och åtgärderna i programförklaringen om man inte vill ha höjd avgift?

    SvaraRadera
  4. Anonym den 18 juni 2009 23:29

    I en bostadsrättsförening är det de boende själva som väljer vad som ska göras i området. Är det saker som kostar mycket pengar röstar vi om det, och det är vi själva gemensamt som bestämmer vår månadsavgift. Vår månadsavgift går inte till vinster i ett fastighetsbolag, utan direkt tillbaka till oss själva och driften av området. Vi kommer alltså att få ut mer för varje krona. Och dessutom behöver inte allt kosta särskilt mycket. Att exempelvis upplåta lokaler som ändå står tomma kostar inget, men kan ändå öka trivseln avsevärt.

    Vad gäller stambytet så kommer det på tal ibland. Stockholmshem har inte ens börjat fundera på något stambyte i Linjalen. Dom byter just nu stammar i hus byggda på 40- och 50-talen. En spolning av stammarna (billigt) är det enda som är aktuellt just nu. Förr eller senare behöver det naturligtvis göras, men inte än på många år. Om vi då bor kvar i hyresrätt kan vi räkna med riktigt kraftiga hyreshöjningar. Det hoppas jag verkligen att vi inte behöver uppleva!

    SvaraRadera
  5. Enligt en stambyteskonsult vi anlitade där jag bodde förut så är den normala tekniska livslängden på avloppsstammar i gjutjärn (som vi har i Linjalen) minst 65-70 år så ett stambyte borde vara några decennier bort. Detta stämmer även med vad besiktningen kom fram till, d v s återsåtende teknisk livslängd bedöms till 15 år. Spolar man stammarna ca vart tionde år så håller de längre. Dessutom finns det alternativa metoder som är mycket billigare än att byta ut rören, man kan t ex klä dem invändigt med plast. Och utvecklingen står inte stilla, om 15 år kan det ha kommit nya metorder. Men som sagt, det ligger en bra bit framåt i tiden.

    SvaraRadera
  6. Jättebra program!

    Dessutom snyggt designat med massor av olika färger på bokstäverna. Skönt med en proffsig trycksak från Brf (det har varit si och så med det tidigare).

    Har pratat med några grannar om att vi lovar lägre hyror men de verkar skeptiska. Här måste vi vara duktiga på att informera när vi går runt i lägenheterna.

    När ni ringer på tänk på att många äldre har svårt att röra sig. Det betyder att det kan ta lite tid innan de öppnar. Många hör också lite dåligt så det kan vara bra att upprepa ringsignalen några gånger och vänta en stund innan man ger upp.

    Vad gäller äldre kan det också vara smart att kontakta barn eller andra anhöriga. Det är ju tillåtet med medköpare och barn kan nog ofta vara bättre i sina övertalningsförsök än portombud och andra Brf-anhängare som jag själv.

    Jag har ingen förtroendepost i föreningen men kommer att jobba stenhårt hela sommaren för att vi ska kunna fira en seger i augusti. Det är jätteviktigt att alla vi som vill ha bostadsrätt är aktiva, ringer på hos grannar, skriver saker, håller koll på motståndarsidan m.m.

    Viktor (y)

    SvaraRadera
  7. Bra tänkt Viktor (y)!

    Det är en förening för och av medlemmarna - styrelsen ska inte göra allt jobb!

    Se till att hjälpa till och ge er alla chansen att välja! Antingen brf eller hyresrätt - men ni kan bra vara med och påverka i brf

    Alla på tå nu!

    Konrad

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.